Главно Странке

Шаровић: Неупитни су и Република Српска и Дан републике

„ТРЕБА НАМ ЕКОНОМСКИ ЈАЧА И ПОНОСНА РС – КАКВА ЈЕ И СТВОРЕНА ПРЕ 30 ГОДИНА“
  • „Девети јануар је и дан сјећања на оне боље и веће од нас, који су од немогућег створили могуће и завјетовали нас да чувамо и развијамо нашу Републику

МИРКО Шаровић, предсједник СДС, рекао је да је Дан Републике неупитан, упркос бројним покушајима и насртајима да буде оспорен, баш као и сама Република Српска.

“Републици Српској желим, прије свега, срећан велики празник. Ово је тренутак присјећања на оне који су били храбри и истрајни, који су дали животе и омогућили да постоји Република Српска. Сјећања на оне боље и веће од нас, који су од немогућег створили могуће и завјетовали нас да чувамо и развијамо нашу Републику”, истакао је Шаровић честитајући 9. јануар.

Шаровић је навео да се сваког 9. јануара треба усмјерити на истинску снагу, потенцијале и будућност Републике Српске, саопштено је из СДС-а.

“Требамо јачу и економски стабилнију Републику срећних људи, пожељну за живот сваког човјека и сваке породице. Требамо поносну Републику Српску, каква је и створена прије 30 година”, закључио је Шаровић.

Република Српска обиљежава Дан Републике 9. јануара јер је тог датума 1992. године основана под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба, који су имали констутитивни статус.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар