Главно Странке

Шаровић: Санкционисаћемо све који ударају на интегритет Републике Српске

„ПОЛИТИЧКА КРИЗА ЋЕ ДА ПОТРАЈЕ – НЕЋЕ СЕ ОВО ЗАУСТАВИТИ НА ДВИЈЕ МЈЕРЕ“
  • Предсједник СДС Мирко ШАРОВИЋ: „То ће бити мудар одговор, у складу са законом, па ће можда неки други који данас ликују над овом ситуацијом пред којом се нашла Српска да схвате да ово није пут ка бољитку БиХ

МИРКО Шаровић, предсједник СДС,  изјавио је да је, након посљедње одлуке високог представника у БиХ Валентина Инцка, очигледно да ће политичка криза да потраје, због чега је потребно вући паметне потезе и сви заједно треба да учествују у процесу заштите интереса Републике Српске.

Шаровић је поручио чланству СДС-а да би било недопустиво да СДС није пристао на разговор са владајућим партијама по питању наметнутих одредаба Кривичног закона БиХ од високог представника.

Ми смо чак и били креатори идеје сједнице Народне скупштине Српске. На нашу иницијативу је одлучено да се мијења Кривични закон Републике Српске у одредбама да се кажњавају повреде угледа Републике Српске. Санкционисаћемо све оне који ударају на интегритет Републике Српске, омаловажавајући је и понижавајући је. То ће бити мудар одговор, у складу са законом, па ће можда неки други који данас ликују над овом ситуацијом пред којом се нашла Српска да схвате да ово није пут ка бољитку БиХ“, рекао је предсједник СДС-а.

Он је истакао да се цијели овај процес неће зауставити на ове двије мјере, јер је очигледно да ће политичка криза да потраје и зато је потребно вући паметне потезе који ће заштитити српске интересе, саопштено је из СДС-а.

Те одлуке не може да донесе само СДС или ПДП или ДНС, већ сви заједно треба да учествујемо у процесу заштите интереса Републике Српске. СДС је као странка претрпио много санкција од високог представника. Наши ставови, за разлику од неких других партија, нису се мијењали у посљедњих 20 година. Ти други су сада изразили спремност да се по овом питању окупимо. Уколико изневјере дату ријеч, то ће се брзо показати.

Кад се стекну услови за рад парламента БиХ, разговараћемо са политичким странкама из ФБиХ и ту ће бити значајан једнообразан став политичких странака из Српске“, закључио је Шаровић.

Шаровић је истакао да је СДС, када је у питању Република Српска, спремна да сарађује са свима, али од „СНСД-а тражи да преко овог питања не води своју страначку кампању, потписујући петиције под заставом СНСД-„, јер „то није у реду ако се жели да ово буде заједнички пројекат“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар