Главно Странке

Шаровић: Спреман сам да будем нови предсједавајући Савјета министара БиХ

“СНСД ИМА ВЕЋЕ ШАНСЕ ДА СТВОРИ ВЕЋИНУ У ПАРЛАМЕНТУ, АЛИ АКО СВЕ ПОТРАЈЕ...“

МИНИСТАР спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић рекао је да је спреман да постане нови предсједавајући Савјета министара БиХ уколико се створи адекватна парламентарна већина.

Шаровић је упитан да ли СДС намјерава направити заједно са СДА нову већину у Парламентарној скупштини БиХ.

„Рекли смо да ћемо само разговарати с другим странкама. У овом тренутку не бисмо давали било какве прогнозе и процјене. Очигледан је политички неуспјех јер се за осам мјесеци није успио формирати нови назив Савјет министара БиХ“, рекао је Шаровић додајући да је његова процјена да се још извјесно вријеме неће формирати нови сазив.

„Уколико постоји адвекватна парламентарна већина, зашто да не. Ја или неко други. До тога треба доћи и створити парламентарну већину“, рекао је Шаровић.

Како каже, веће су шансе да СНСД створи парламентарну већину, али да ће се, уколико неуспјех потраје, тражити нека друга рјешења.

„СДС неће стајати по страни и гледати шта се ради. Разговараћемо с другим странкама и виђети до чега ће доћи”, рекао је Шаровић.

Он је рекао да су питања Трговске горе, границе и Пељешког моста важна питања за БиХ када је ријеч о односима са сусједном Хрватском.

„БиХ би требао интересовати излаз на отворено море. Већи је интерес сваком човјеку у оба ентитета да бранимо излаз на отворено море него да штитимо изградњу Пељешког моста“, рекао је Шаровић.

Додао је да је за БиХ суштински битно да усмјери све своје снаге како би се ријешила питања границе и спријечила изградња одлагалишта нуклеарног отпада у близини бх. границе.

„Око тога сви треба да се окупимо и имамо јединствен став према сусједној земљи коју поштујемо. Ми требамо гледати своје, а не туђе интересе“, казао је Шаровић.

Истакао је да Савјет министара БиХ није расправљао о било каквом документу који се односи на границу са Србијом с којом је битно да БиХ пронађе одговарајућа рјешења.

(Клиџ.ба)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар