Главно Странке

Шаровић: За ову кризу не треба упирати прстом у Српску већ у Инцка

ШМИТ ЈЕ НЕЛЕГАЛНО ИЗАБРАН И НЕ ВЈЕРУЈЕМ ДА ЋЕ ПОСЕЗАТИ ЗА НОВИМ НАМЕТАЊИМА

МИРКО Шаровић, предсједник СДС, рекао је да су представници политичких партија из Републике Српске на радном ручку у Београду, који је организовао предсједник Србије Александар Вучић, потврдили да заједнички брину за Републику Српску, њену аутономност и њена права.

„Наш став у вези одлуке Валентина Инцка је негативан и непромијењен. Неприхватљиво је да, након толико година од потписивања Дејтонског споразума, појединац доноси закон било које врсте умјесто домаћих институција“, рекао је Шаровић Срни.

Шаровић истиче да за ову кризу не треба упирати прст у Републику Српску и њене представнике, већ у Валентина Инцка који је креатор једне врло лоше атмосфере у БиХ.

„Мислим да је позиција Републике Српске генерално принципијелна и ми не треба да будемо ти који ће продубљавати кризу“, рекао је Шаровић.

Он каже да не очекује од нелегитимно изабраног високог представника Кристијана Шмита да посегне даље за било каквим наметањима у БиХ, јер би то представљало много корака уназад када је у питању будућност БиХ.

У Београду је данас одржан радни ручак предсједника Србије Александра Вучића, са званичницима Републике Српске и представницима политичких партија из Српске и Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар