Главно Скупштина РС

Шаровић: Зашто се није јаче чуо глас Зорана Тегелтије?

„НЕКА ПИТАЊА ЋЕ СЕ ТЕШКО РИЈЕШИТИ БЕЗ ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈЕ И ДИПЛОМАТИЈЕ“
  • „Није паметно да причамо о референдуму, отцјепљењима, сецесији и другим питањима. За те ствари има времена, и о томе ћемо да причамо када дође вријеме. Немојте да мислите да код мене или посланика има било каквог страха

МИРКО Шаровић, предсједник СДС-а рекао је да је њего став био да треба показати заједништво око овако крупних питања те да се данас може говорити само о два питања, а то је одговор на одлуке Уставног суда и друго шта ћемо са оваквим Уставним судом.

„Рекао сам да није паметно да причамо о референдуму, отцјепљењима, сецесији и другим питањима. За те ствари има времена, и о томе ћемо да причамо када дође вријеме. Немојте да мислите да код мене или посланика има било каквог страха. Ми из СДС-а ћемо стати иза закључака које је дала предсједница РС али имам другачији став о оним кључним закључцима. Нека питања тешко ће се рјешити без интернационализације и дипломатије„, рекао је Шаровић на посебној сједници НС РС о антидејтонском ђеловању Уставног суда БиХ и додао:

„Само из намјере да не буде како је било до сада када смо одустајали након мјесец дана или два мјесеца, или су прошли изборни процеси, желим да кажем да је Република Српска у бројним другим случајевима угрожавање виталних интереса доживљавала неспремно. Реакције и поступци доносилаца одлука већ раније су виђени и доживљавали су потпуни неуспјех због тога што нисмо испољили довољно одговорности и нисмо примјенивали мјере које су оствариве“.

Он је рекао да је проблеме потребно рјешавати дипломатским путем.

„Велике ријечи никада нису пратиле акције представника РС, ни овдје ни у институцијама БиХ. Јака национална ретрика на домаћем терену је бескорисна на унутрашњем плану, а на спољном може бити контрапродуктивна“, истакао је Шаровић.

Он је упитао зашто се о овом питању није огласио предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

„Зашто се по овом питању није одмах изјаснио Зоран Тегелтија чије име је једино уписано од Срба на листи Уједињених нација. Његов глас има највећу тежину. Његов глас није се добро чуо“, рекао је Шаровић.

„Одговор Републике Српске треба бити јак, софистициран и са јасним циљевима. Наше мјере и одговори не треба да само имају за циљ да покажу колико смо незадовољни“, закључио је предсједник СДС-а.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар