Главно Скупштина РС

Савчић: Био си ратни начелник ЦСБ у Зеници, а гдје су данас Срби и у том граду и у ФБиХ?

ОН ИСТУПИО СА ТВРДЊОМ ДА „ЗЛОЧИН НАД БОШЊАЦИМА У ПРИЈЕДОРУ ИМА СВЕ ЕЛЕМЕНТЕ ГЕНОЦИДА“
  • Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко ЛАЗИЋ: Џаферовић обмањује јавност и настоји да прикрије стварне размјере злочина над Србима у Сребреници, Кравици и Подрињу, те у 13 западнокрајишких општина
  • Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе РАДАНОВИЋ: „Камо среће да Срби у ФБиХ могу да обиљеже мјеста страдања као што то чине Бошњаци у Приједору. Бошњаци у Приједору имају Дан бијелих трака, а нама у Бихаћу не дају ни да обиљежимо мјеста гдје су побили Србе. Не смијемо ући у Добровољачку улицу него се цвијеће полаже на више од 300 метара од мјеста страдања

БРОЈНА удружења из Републике Српске жестоко су одреаговала на изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића да је злочин над Бошњацима у Приједору „систематски, удружени злочиначки подухват с циљем елиминације несрпског становништва и да има све елементе геноцида“.

Предсједник БО РС Миломир Савчић упитао је Џаферовића, који је био ратни начелник ЦСБ-а у Зеници, гдје су данас Срби у том граду и у ФБиХ, те да би Џаферовић требало да погледа и ко су биле прве жртве у Приједору, гдје су муслимани постављали засједе, колико их је у Козарцу било наоружаних и колико је била спремна елитна јединица „зелених беретки“.

Предсједница Удружења жена жртава рата РС Божица Живковић Рајилић поручила је Џаферовићу да би му најбоље било да ћути, а не да прича о наводним српским злочинима, посебно када зна да је био на листи злочинаца који су током рата чинили злочине над Србима.

„Срамна је и лицемјерна његова изјава о наводним српским злочинима“, рекла је Рајилићева.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила, Вељко Лазић, рекао је да Џаферовић обмањује јавност и настоји да прикрије стварне размјере злочина над Србима у Сребреници, Кравици и Подрињу, те у 13 западнокрајишких општина.

„Камо среће да Срби у ФБиХ могу да обиљеже мјеста страдања као што то чине Бошњаци у Приједору. Бошњаци у Приједору имају Дан бијелих трака, а нама у Бихаћу не дају ни да обиљежимо мјеста гдје су побили Србе. У ФБиХ се ми Срби не смијемо ни окупити“, рекао је предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић.

Рекао је и да на територији данашње ФБиХ има само 10 одсто предратног српског становништва.    

Радановић је указао да Срби не смију ући у Добровољачку улицу него се цвијеће положи на више од 300 метара од мјеста страдања.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар