Главно Федерација/БиХ

СДА: Ако Додик покуша да растури БиХ – биће крив за нестанак Републике Српске

ПОРУЧИЛА ПРЕДСЈЕДНИКУ РС ДА ЈЕ БиХ ДРЖАВА, А СРПСКА – САМО ДЕЈТОНСКИ ЕНТИТЕТ

СТРАНКА демократске акције (СДА) саопштила је да би предсједник Републике Српске требало да се, како се наводи, „престане са насртајима на државу Босну и Херцеговину“.

СДА у саопштењу истиче да његова јучерашња изјава о БиХ, изречена у Београду пред предсједником Србије, „представља нови груби атак на суверенитет и територијални интегритет БиХ“.

„Држава БиХ се неће распасти. Једино се може распасти ентитет Република Српска под Додиковом аутократском владавином. Додик ничим не може сакрити чињенице: дуг РС стално расте и неколико пута је већи од дуга ФБиХ, плате и пензије су знатно мање, здравствени и пензиони фонд су угрожени, као и банкарски сектор, а грађани тог ентитета све теже преживљавају“, истиче СДА.

У тој странци кажу да ће БиХ заувијек постојати, да „Република Српска није држава већ ентитет који је настао у Дејтону у оквиру међународно признате државе БиХ и да једино у том капацитету и форми може опстати“.

„Ако овако настави и покуша довести у питање интегритет БиХ, гарантујемо му да ће бити крив за нестанак ентитета Републике Српске“, саопштила је Служба за односе с јавношћу СДА.

(Фена)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар