Главно Странке

СДС ће наредне недље одговорити прихвата ли понуду да добије мјесто у Савјету министара БиХ

ДОДИК: СДС БИ ОСТАЛА У ОПОЗИЦИЈИ У СРПСКОЈ, АЛИ НАМ У САРАЈЕВУ ТРЕБА „ЈАКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА“

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД-а, на састанку с представницима СДС-а понудио је Вукоти Говедарици, предсједнику те странке, министарско мјесто у Савјету министара БиХ.

Додик је рекао да СДС остаје опозиција у РС, али да је важно да РС у Сарајеву има јаку репрезентацију, те да је из тог разлога понудио ПДП-у и СДС-у учешће у новој власти на нивоу БИХ.

Говедарица је рекао да ће та странка наредне седмице донијети одлуку о томе да ли ће прихватити овај приједлог, те да ће, у случају позитивног одговора, они одлучити ко би могао бити њихов кандидат.

Осим о овим темама, као и на састанку с ПДП-ом, било је говора о бољој контроли рада јавног радиотелевизијског система у РС кроз посебно парламентарно тијело, као и о потреби измјене Изборног закона БиХ ради транспарентнијег и бољег изборног система.

Говедарица је рекао да су инсистирали да се разговара о усвајању закона о испитивану поријекла имовине, који је најавио да ће ускоро бити у парламентарној процедури, док је Додик рекао да већ постоје механизми како би се имовина могла провјеравати, али да не искључују разговоре и о тој теми.

Такође, било је говора о повећању стопе ПДВ-а, али под условом да дође до пореског растерећења у РС.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-ponudio-Govedarici-mjesto-u-Savjetu-ministara-BIH/529900

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар