Главно Свијет

Шеф шпијунаже Пентагона: Војна моћ Русије је пријетња и самом постојању САД

ГЕНЕРАЛ СКОТ БЕРИЈЕР: РФ ИМА И КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ ВЕЛИКОГ ДОМЕТА И ПРЕЦИЗНОСТИ

Скот Беријер

  • Одбору доњег дома Конгреса САД за оружане снаге рекао: Русија и Кина модернизују своје снаге за операције у свемиру и повећавају противкосмичке способности. Као растућа пријетња, Кина за нас представља главни безбједносни изазов

РУСКА војска представља пријетњу самом постојању Сједињених Држава, рекао је генерал Скот Беријер, директор америчке војне Обавјештајне агенције (ДИА), на саслушању пред Одбором за оружане снаге Представничког (доњег) дома Конгреса САД.

„Русија има све већу способност да пројектује силу помоћу крстарећих ракета великог домета и високе прецизности. Улагање [Русије] у конвенционално оружје, стратешко нуклеарно оружје и стратешко одвраћање суочава Сједињене Државе са ризицима “, рекао је амерички генерал ТАСС.

Према његовим ријечима, Русија и Кина модернизују своје снаге за операције у свемиру и повећавају противкосмичке способности“:

Радимо на томе да Сједињеним Државама и нашим савезницима обезбиједимо предност у одлучивању у свим потенцијалним војним театрима и на свим географским ширинама над ривалим који намјеравају да оспоре, ограниче или надмаше наше војне способности“.

Генерал Беријер је конгресменима додатно предочио:

Војни потенцијал ривала укључује нуклеарни арсенал, све смртоносније балистичке и крстареће ракете и војне могућности земаља које су повезане са Русијом и Кином, заједно са њиховим дијелом способности за манипулацију информацијама, сајбернапде и економску присилу.“

Према Бериејру, Пекинг је дугорочни стратешки ривал Вашингтона:

„Као растућа пријетња, Кина за нас представља главни безбједносни изазов. Пекинг за реализацију својих стратешких циљева користи комбинацију војне, дипломатске и економске шпијунаже“.

Главна фигура у Политбироу Централног комитета Комунистичке партије Кине за спољне послове – Јанг Ђиечи – изјавио је да Пекинг никада није ни покушао да изазове САД или да заузме мјесто Вашингтона у свијету.

А и да не намjерава да са Сједињеним Државама дели сфере утицаја.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар