Главно РС и матица

Селаковић: Србија ће наставити да помаже Српску – свој народ западно од Дрине

МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА СРБИЈЕ НАГЛАСИО ДА НЕЋЕ ДРУГИМА НАНОСИТИ ШТЕТУ
  • Када ме питате колико је важна сарадња, то је као да сте ме питали – да ли је добро да браћа сарађују, говоре и живе у братској љубави. Наравно да јесте

МИНИСТАР спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је вечерас да Србија помаже свој народ западно од Дрине и да ће наставити да то чини, не наносећи на такав начин било коме другом штету.

„С друге стране, доприносећи да и људи са друге стране Дрине, у Републици Српској, живе што је могуће боље“, рекао је Селаковић у обраћању у колажној емисији која је емитована на РТРС-у и РТС-у поводом обиљежавања Дана Републике Српске и дана када је донесен први Устав Српске.

Он је истакао да је сарадња Србије и Републике Српске од изузетног значаја, када се говори о томе да у њима већински живи српски народ.

Када ме питате колико је важна сарадња, то је као да сте ме питали – да ли је добро да браћа сарађују, говоре и живе у братској љубави. Наравно да јесте“, навео је Селаковић.

Он је рекао да је политичка ситуација таква да Срби живе у двије различите државе, али да Србија поштује територијални интегритет БиХ и са њом гради најбоље могуће политичке и добросусједске односе, али Републику Српску искрено воли.

Селаковић је оцијенио да је од великог значаја то што су својевремено тадашњи премијер Србије, а сада предсједник Александар Вучић и тада предсједник Републике Српске, а сада српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик покренули заједничко обиљежавање значајних датума.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар