Главно Федерација/БиХ

Селефије Божић и Хастор припремали напад на сједиште Сипа

„У КОНТАКТУ СА ДРУГИМ ЛИЦИМА НАБАВЉАЛИ ОРУЖЈЕ И ЕКСПЛОЗИВ ЗА ТЕРОРИСТИЧКЕ НАПАДЕ“

ТУЖИЛАШТВО БиХ подигло је оптужницу против Максима Божића и Едина Хастора да су планирали и припремали терористичке нападе на зграду Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) и зграду МУП-а Тузланског кантона.

Божић и Хастор су оптужени да су, као припадници радикалног селефијског покрета, у контакту са другим лицима, набављали оружје и експлозивна средства, те планирали терористичке нападе, чијим би извршењем озбиљно дестабилизовали политичке и уставне структуре и нарушили безбедносну ситуацију у БиХ и региону, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Намере оптужених открили су Тужилаштво БиХ и Сипа, а њиховим хапшењем спречено је извршење терористичког акта, наводи се у саопштењу.

Приликом претреса просторија које оптужени користе пронађено је више бомби и аутоматско наоружање, као и јуришни прслуци и војна опрема.

Током истраге пронађени су и докази о њиховим нелегалним активностима са циљем припреме и извршења терористичког акта, истичу из Тужилаштва.

Божића и Хастора оптужница терети да су набављали и припремали средства, те предузимали друге радње којима су стварали услове за извршење терористичког чина, чиме су починили кривично дело тероризам.

Оптужени се налазе у притвору, а оптужница је прослеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар