Главно РС и матица

Шешељ: Долази дан кад ће Србија испразнити затворе и у њих потрпати оне који су је опљачкали

„ДИНКИЋ И ЛАБУС СУ 5. 10. 2000. СА АУТОМАТИМА УПАЛИ У НАРОДНУ БАНКУ И УКРАЛИ ЗЛАТО“

Фото: Српска радикална странка

  • Упозорио да је посљедњи тренутак за истрагу о Петом октобру и навео да су га организовале западне обавештајне службе, да су „Отпором“ дириговали амерички обавештајци, а да су све спровели „издајнички“ политичари, мафија и неки полицијски генерали

ПРЕДСJЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да је крајњи тренутак да се покрене истрага o догађајима током Петооктобарских промjена 2000. године јер би „некажњавање имало катастрофалне последице“.

„Напредњачки режим седи скрштених руку док пролази законски рок за кривично гоњење Млађана Динкића и Мирољуба Лабуса који су са аутоматским пушкама упали у Народну банку Србије (НБС) и украли злато“, рекао је Шешељ новинарима у централи своје странке.

Упозорио је да би изостанак кривичног гоњења актера Петог октобра био „охрабрење за будуће покушаје преузимања власти“ као 2000. године.

„Није далеко дан кад ћемо испразнити затворе да бисмо затворили оне који су опљачкали Србију, уништили економију и испоручили људе Хашком трибуналу“, додао је Шешељ.

Навео је да су 5. октобар 2000. године организовале западне обавjештајне службе, да су „Отпором“ дириговали амерички обавjештајци, а све спровели „издајнички“ политичари, мафија и неки полицијски генерали.

На питање да ли за учешће у том догађају треба осудити људе који су сада на власти, попут Зоране Михајловић, Синише Малог и Горана Весића, Шешељ је одговорио да се министарка Михајловић „истакла“ тек за време Српске напредне странке, а да Мали и Весић „нису имали конкретну улогу“ Петог октобра „нису се истакли у пљачки и отимачини“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар