Главно РС и матица

Шешељ: Западне силе желе да одвоје Србију од Русије – зато све више улажу у одређене медије

„БАН ЈЕЛАЧИЋ НИЈЕ БИО НИКАКАВ ХРВАТ ВЕЋ – СРБИН КАТОЛИК“
  • Упитао због чега се медији не баве бившим предсједником Србије Томиславом Николићем, који живи у државној вили на рачун Србије и води „измишљени“ Национални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином

ПРЕДСЈЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да медији у Србији покушавају да угрозе српско-руске односе „пласирањем неистина“ о разлозима за недолазак предсједника Русије Владимира Путина у Србију, који је био предвиђен за 20. октобар.

На конференцији за новинаре у централи СРС, Шешељ је оптужио медије у Србији да „на најогољенији начин, брутално и покварено“ то раде, а да је због тога морао да реагује и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

Казао је да „западне силе“ све више новца улажу у српске медије како би се односи двије земље угрозили и додао да „зна који су то медији и који су им циљеви“ и да на то грађанима треба стално да се указује.

Коментаришући писање појединих медија да доскорашњи посланици у Скупштини Србије примају плату три мјесеца иако више нису у парламенту, а међу којима је и један функционер СРС, Шешељ је рекао да је то по закону Србије и да не могу бити криви људи који користе своје право.

Упитао је због чега се ти медији не баве бившим предсједником Србије Томиславом Николићем, који живи у државној вили на рачун Србије и води „измишљени“ Национални савет за координацију сарадње са Русијом и Кином.

Шешељ се осврнуо и на „напредак у односима“ Хрватске и Србије и казао је да велика разлика у третману српске и хрватске мањине у двије земље да су Хрвати у Србији увијек били мањина, а Срби некад конститутивни народ у Хрватској.

Он је оцијенио да је хрватска мањина у Србији слободна, да им се нико не мијеша у рад, а да се српска власт „надмеће које ће им уступке дати“ и навео примјер куповине куће бана Јосипа Јелачића.

Шешељ је навео да Јелачић није био Хрват, већ Србин католик, те да његову кућу у Новом Саду треба претворити у музеј и подићи му споменик у том граду.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар