Главно Свијет

Симоњан: Вјерујем да ће Путин означити свог `насљедника` и препустити народу да одлучи

ГЛАВНА УРЕДНИЦА ТЕЛЕКАНАЛА „RT“ СМАТРА ДА ЋЕ УКАЗАТИ У КОГА ИМА ПОВЈЕРЕЊЕ
  • Портпарол руског лидера – Дмитриј Песков – крајем октобра је рекао да се у Кремљу не размишља о Путиновом насљеднику јер посла има много а избори су још далеко (2024-те)

ГЛАВНИ уредник међународне информационе агенције «Русија данас“ и телеканала RT Маргарита Симоњан рекла је за радио „Комсомолска правда“ да шеф државе након 2024-те више неће бити Владимир Путин.

Прво је рекла: „Моја прогноза је – тако ми се бар чини, а и полазим од његових и других наступа – да сљедећи предсједник Русије неће бити Владимир Владимирович Путин“.

У наставку је додатно указала:

„Сматрам да ће Владимир Владимирович означити једну личност – или људе у које има повјерење. Односно: да ће он препоручити тог човјека од повјерења као свог насљедника. А онда ће, како и он воли да наглашава, бирати народ“.

Путин је раније говорио да још од свог првог мандата размишља о наследнику, али да ће и у томе „пресудну ријеч имати бирачи“.

Портпарол руског лидера – Дмитриј Песков – крајем октобра је рекао да се у Кремљу не размишља о Путиновом насљеднику јер посла има много а избори су још далеко (2024-те).

По Уставу РФ, Путин нема право да учествује у наредним предсједничким изборима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар