Glavno Svijet

Simonjan: Vjerujem da će Putin označiti svog `nasljednika` i prepustiti narodu da odluči

GLAVNA UREDNICA TELEKANALA „RT“ SMATRA DA ĆE UKAZATI U KOGA IMA POVJERENJE
  • Portparol ruskog lidera – Dmitrij Peskov – krajem oktobra je rekao da se u Kremlju ne razmišlja o Putinovom nasljedniku jer posla ima mnogo a izbori su još daleko (2024-te)

GLAVNI urednik međunarodne informacione agencije «Rusija danas“ i telekanala RT Margarita Simonjan rekla je za radio „Komsomolska pravda“ da šef države nakon 2024-te više neće biti Vladimir Putin.

Prvo je rekla: „Moja prognoza je – tako mi se bar čini, a i polazim od njegovih i drugih nastupa – da sljedeći predsjednik Rusije neće biti Vladimir Vladimirovič Putin“.

U nastavku je dodatno ukazala:

„Smatram da će Vladimir Vladimirovič označiti jednu ličnost – ili ljude u koje ima povjerenje. Odnosno: da će on preporučiti tog čovjeka od povjerenja kao svog nasljednika. A onda će, kako i on voli da naglašava, birati narod“.

Putin je ranije govorio da još od svog prvog mandata razmišlja o nasledniku, ali da će i u tome „presudnu riječ imati birači“.

Portparol ruskog lidera – Dmitrij Peskov – krajem oktobra je rekao da se u Kremlju ne razmišlja o Putinovom nasljedniku jer posla ima mnogo a izbori su još daleko (2024-te).

Po Ustavu RF, Putin nema pravo da učestvuje u narednim predsjedničkim izborima.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar