Главно Свијет

Скупштина Црне Горе прогласила Лекића за мандатара

НАКОН ШТО ЈЕ ЂУКАНОВИЋ ОДБДИО КАНДИДАТУРУ ЛИДЕРА ДЕМОСА – ИСКОРИШЋЕН ЧЛАН 7. ЗАКОНА О ПРЕДСЈЕДНИКУ ЦГ
  • Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је данас на конференцији за новинаре да ће Влада бити формирана врло брзо и да ће предсједнички избори бити расписани 20. јануара

СКУПШТИНА Црне Горе констатовала је да је лидер Демоса Миодраг Лекић мандатар за састав нове владе.

Предсједник Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић рекла је да су, након што је предсједник државе Мило Ђукановић одбио да прогласи мандатара, испуњени услови из члана седам измјена Закона о предсједнику.

Лекић је захвалио на потврђеном повјерењу и рекао да ће ово бити црногорска влада, јер је изабрана на изборима у Црној Гори и њу је изабрао парламент у Црној Гори.

Он је нагласио да је Ђукановић имао Устав, ако није хтио да поштује Закон и прогласи мандатара.

– То би државу учинило озбиљнијом. Скупштина има право да саставља владе. Овај закон је помогао да се то реализује и остајемо при томе да је Ђукановић прекршио Устав – истакао је Лекић.

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је данас на конференцији за новинаре да ће Влада бити формирана врло брзо и да ће предсједнички избори бити расписани 20. јануара.

Мандић сматра да ће Скупштина већином од 41 посланика изабрати нову владу на челу са Миодрагом Лекићем и да ће то урадити врло брзо и истиче да је 41 потпис зауставио могућност опструкције и кршења Устава.

– Новогодишње и божићне празнике ћемо искористити за договор. Вјерујем да ће бити изабрана влада. Мислим да би било неодговорно да не завршимо посао који смо започели – рекао је Мандић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар