Главно Странке

СНСД: Звиздићу није мјесто на састанку званичника земаља региона у Бриселу

КОВАЧЕВИЋ: ПОЗИВ ЈЕ МОРАО ДОБИТИ ДОДИК ЈЕР ЋЕ СРБИЈУ И ЦРНУ ГОРУ ПРЕДСТАВЉАТИ ПРЕДЈЕДНИЦИ

Радован Ковачевић

ДЕНИСУ Звиздићу, који је тренутно замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ, није мјесто на сутрашњем састанку званичника земаља региона у Бриселу с обзиром на то да није никакав лидер и нема легитимитет да представља БиХ, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

Ковачевић је изјавио Срни да Звиздић са ове позиције нема капацитет да представља БиХ на састанку тог нивоа.

„Ово је и озбиљан пропуст високог представника ЕУ за спољну и безбједносну политику Федерике Могерини. И у Бриселу и ЕУ би коначно требали да прихвате реалност у БиХ и чињеницу да она нема владу и премијера, као и то да Савјет министара не представља извршну власт у БиХ. Извршна власт је Предсједништво БиХ, а Савјет министара је само помоћни орган Предсједништва“, нагласио је Ковачевић.

Он истиче да је, с обзиром на то да ће Србију и Црну Гору на бриселском састанку представљати предсједници, потпуно логично и очекивано да су у име БиХ позвани људи који представљају једини орган власти тренутно конституисан на нивоу БиХ, а то је Предсједништво БиХ.

„У најмању руку би било логично очекивати да је ту барем предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик. Ми из СНСД-а ћемо на институционалан начин учинити све да убудуће не буде таквих пропуста и да се мора прихватити уставна реалност БиХ“, наглашава Ковачевић.

Из Савјета министара је најављено да ће Звиздић сутра у Бриселу на позив Могеринијеве присуствовати састанку званичника Балкана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар