Главно Странке

Шолаја: Тривићева се представља као велики патриота а изједначава СНСД и СДА

НАГЛАСИЛА ДА ПОСЛАНИЦА ПДП ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ ТВРДЊОМ ДА РС НЕ НУДИ ДИЈАЛОГ
  • „Зар је могуће такво изједначавање у вријеме када од СДА, односно њених званичника долазе најбруталније увреде по Републику Српску, њене институције и грађане. И када предсједник те странке држи састанак са генералима из протеклог рата, када “зелене беретке” позивају на омасовљење свог чланства?!“

ДУШИЦА Шолаја, посланик СНСД у Народној скупштини РС, изјавила је да је посланик ПДП-а Јелена Тривић изнијела неистините тврдње како нема позивања на политички дијалог у моменту тензија, истакавши да је парламент Српске још у мају прошле године донио закључак о покретању иницијативе за дијалог Српске и ФБиХ.

“У још празнично вријеме, да ли као плод лоше намјере или непознавања политичких процеса, на свом Фејсбукпрофилу огласила се посланик ПДП Јелена Тривић и изнијела неистините и неуке тврдње”, рекла је Шолаја.

Навела да Тривићева, заслијепљена својом кампањом, заборавља да је Народна скупштина Републике Српске дана 11. маја 2021 године на 16. редовној сједници, на приједлог Клуба посланика СНСД-а усвојила низ закључака од којих се један односио на покретање иницијативе за дијалог између Српске и ФБиХ, односно разговора између два ентитета и три конститутивна народа.

На ове разговоре представници Федерације се никада нису одазвали”, рекла је Шолаја Срни.

Према њеним ријечима, све то потврђује да Тривићева износи потпуне неистине, што је срамно јер би као посланик у Народној скупштини требало да зна за поменути закључак.

Шолаја је упитала: да ли је могуће да неко ко се представља као велики патриота изједначава СНСД и СДА, у вријеме кад од СДА, односно њених званичника долазе најбруталније увреде по Републику Српску, њене институције и грађане.

Или, како је додала, када предсједник те странке држи састанак са ратним генералима из протеклог рата, када “ зелене беретке” позивају на омасовљење свог чланства.

Са друге стране, каже Шолаја, из Републике Српске, те од стране руководства СНСД-а константно се позива на мир и дијалог.

Она сматра да би било пожељно да Тривићева објасни грађанима Републике Српске свој став о најважнијим питањима за Републику Српску о којима се изјашњавала Народна скупштина на сједницама које је напустила и није гласала “за”, те је до данас остало непознато које и чије ставове заступа Јелена Тривић.

Она је, између осталог, написала да СДА и СНСД политичку ситуацију “свјесно доводе до усијања”, да политичке кризе треба ријешити за преговарачким столом, те да “позивање на разум, смиривање тензија и политички дијалог у овом моменту није слабост”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар