Главно Странке

Шпирић: Говедаричино парадирање без покрића у цркви на Сокоцу

„ОН ЈЕ У КАМИОНУ БРАШНА ПОБЈЕГАО У НОВИ САД ОДАКЛЕ ЈЕ ПОСМАТРАО РАЂАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“
  • „Естрадни предсједник СДС“ на Равној Романији је заборавио да себе сврста у оне којима је стварање Српске изгледало сулудо

ПОТПРЕДСЈЕДНИК СНСД-а Никола Шпирић изјавио је Срни да обраћање предсједника СДС-а Вукоте Говедарице данас у порти Манастира Светог великомученика Георгија на Сокоцу представља пуко парадирање, јер је он, како је рекао, у камиону брашна побјегао у Нови Сад, одакле је посматрао рађање Републике Српске.

Он је подсјетио да је Говедарица, говорећи на свечаној академији поводом духовно-културне манифестације „Теби, горо Романијо“ одржаној данас у порти Манастира Светог великомученика Георгија на Сокоцу, рекао да се „данас сјећамо како је то све некада било“.

„Каже он, `за неке је дјеловало сулудо, али за оне који су били храбри, који су вјеровали, и који су се одазвали на позив српског народа`, вели Говедарица, јер за то заиста постоји потреба, они су изнијели највећи терет на својим леђима и зато им се захваљује“, рекао је Шпирић.

Он је истакао да је Говедарица, кога је назвао естрадним предсједником СДС-а, заборавио да себе издвоји у неке, за које је, како рече, изгледало сулудо, јер ни тада, као ни данас, није имао храбрости, нити вјеровања, нити се одазвао на позив српског народа да брани и ствара Републику Српску.

„Како рече `преосвећени владика`, он је у камиону брашна побјегао у Нови Сад, одакле је посматрао рађање Републике Српске. Зато његово обраћање ствараоцима Републике Српске представља пуко парадирање“, рекао је Шпирић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је новинарима на Равној Романији да је данашњи дан значајан за Републику Српску.

„Данас се сјећамо како је то све некада кренуло, што је за неке дјеловало сулудо, а за оне који су били храбри, који су вјеровали и који су се одазвали на позив српског народа није, јер је за то заиста постојала потреба. Они су изнијели највећи терет на својим леђима и зато хвала свим људима који су имали одважности и храбрости да у она тешка времена препознају своју СДС и да заједно са народом изнесу сав тај терет који су изнијели“, рекао је Говедарица.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар