Главно Странке

Шпирић: Нема светије идеје од окупљања око Републике Српске и њеног очувања

„ПРВИ И НАЈВИШЕ ЋЕ ИЗГУБИТИ ОНИ КОЈИ СЕ БАВЕ ДЕСТРУКЦИЈОМ – НЕКА ПРЕСТАНУ“
  • Окупљање је могуће само око великих и није случајно што баш СНСД, као највећа партија, има такав изборни слоган

ОНИ којима окупљање и саборност нису приоритети у очувању Републике Српске него разграђивање и подјеле, унапријед су осуђени на пропаст, оцијенио је предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић.

„Окупљање је могуће само око великих и није случајно што баш СНСД, као највећа партија, има такав изборни слоган. Нема светије идеје од окупљања свих локалних заједница око Републике Српске и њеног очувања. Мале странке, нажалост, склоније су подјелама него удруживању“, истакао је Шпирић, који је и потпређедник СНСД-а.

Шпирић је у изјави за Срну нагласио да интерес Републике Српске у Сарајеву не смије бити доведен у питање, те да постоје уставни механизми да се он и заштити.

Не може се заштита Република Српске свести на добро вољу појединаца ма ко да су они. Постоје уставни механизми заштите интереса Републике Српске, од Предсједништва БиХ до Дома народа гђе је Клуб Срба браник и евентуалним лошим одлукама донесеним у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ“, указао је Шпирић.

Он сматра да би најбоље било да се све странке окупе око истог циља, а то је очување Републике Српске, и да се престану бавити деструкцијом јер ће се први они у њој заувијек изгубити.

Жалосно је што они који су због рата остали изван Републике Српске много више дају на значају идеји окупљања него они који ту живе и уживају разне бенефите које им Српска даје“, закључио је Шпирић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар