Главно Федерација/БиХ

Шпирић: Република Српска никад неће заборавити Србе Ливањског кантона

ДОМОВИ ЗДРАВЉА 4 ОПШТИНЕ ДОБИЛИ МАСКЕ. РУКАВИЦЕ, СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ...
  • Уручио донације Владе Републике Српске домовима здравља и становницима општина Гламоч, Дрвар, Босански Петровац и Босанско Грахово

ЗАМЈЕНИК предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупшине БиХ Никола Шпирић поручио је да Срби у Ливањском кантону никада неће бити заборављени од власти Републике Српске нити од представника овог ентитета у институцијама БиХ.

Шпирић је јуче уручио донације Владе Републике Српске домовима здравља и становницима општина Гламоч, Дрвар, Босански Петровац и Босанско Грахово, а током дводневне посјете одржао је састанке са општинским начелницима, представницима здравствених установа и привредницима.

Он је истакао да је, захваљујући властима Републике Српске, обезбијеђено 56 тона брашна за ове четири општине, а да је медицинска помоћ донирана из Републике Српске повратничким општинама у Федерацији БиХ намијењена свима који тамо живе.

„Вирус корона и опасна пандемија не познају границе, а однос федералних власти према српским повратницима је разочаравајући. Здравственим установама уручена је донација у виду маски, рукавица, средстава за дезинфекцију и заштитних одијела. Ова помоћ Републике Српске је за све становнике, јер вирус не бира“, рекао је Шпирић.

Он је све актере у БиХ позвао да покажу пуну солидарност и поштовање права свих становника БиХ приликом пружања помоћи у борби против вируса корона.

Током разговора са представницима реалног сектора у Дрвару, који је везан за дрвопрераду, Шпирић је замолио да Јавно предузеће „Шуме Ливањског кантона“ смањи цијене дрвних сортимената како би се сачувала радна мјеста и постојећа производња, саопштено је из Шпирићевог кабинета.

Он је захвалио Кризном штабу Републике Српске, предсједнику Српске Жељки Цвијановић, премијеру Радовану Вишковићу и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику који воде бригу о повратничким општинама у Федерацији БиХ.

Захвалност су упутили и начелници општина Дрвар, Гламоч, Босанско Грахово и Босански Петровац.

Током посјете и гостовања у програму Радија Дрвар, Шпирић је уручио личну донацију за троје запослених у овом радију у износу од 2.000 КМ, чиме ће бити обезбијеђене њихове три нето плате.

Шпирић је поручио да ће се, као делегат и члан Колегијума Дома народа Парламентарне скупштине, увијек борити за права народа којег представља, те за иста права свих у БиХ како је то и Устав загарантовао.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар