Главно РС и матица

Србија са Грчком потписује декларацију о стратешком партнерству

ВУЧИЋУ ГРАДНАЧЕЛНИК АТИНЕ КОСТАС БАКОЈАНИ УРУЧИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ ЗА ЗАСЛУГЕ

ПРЕДСЈЕДНИКУ Србије Александру Вучићу уручена је Златна медаља града Атине за заслуге.

Атински градоначелник Костас Бакојани истакао је да је Златна медаља коју је додијелио предсједнику Србије, признање за допринос великом пријатељству који повезује српски и грчки народ, као и знак поштовања према његовој личности.

Вучић је поручио да је одликовање велика част за Србију и њега лично, али и огромна обавеза и подстрек за рад на даљем унапређењу добрих, али прије свега, братских односа двије земље и два народа, јавио је РТС.

Претходно је предсједник Србије положио вијенац на Споменик незнаном јунаку у главном граду Грчке.

Вучић ће се сутра, другог дана посјете, састати са премијером Грчке Кирјакосом Мицотакисом.

Вучић и Мицотакис ће копредсједавати трећој сједници Високог савјета за сарадњу Србије и Грчке, а затим ће потписати Заједничку декларацију о успостављању стратешког партнерства двије земље, те Програм сарадње између двије владе у области образовања, науке и технолошког развоја за период од 2020. до 2022. године.

Током боравка у Атини планиран је и сусрет Вучића са предсједником Коалиције радикалне љевице Алексисом Ципрасом, као и са архиепископом атинским и све Грчке Јеронимом Другим.

У делегацији коју предводи Вучић су и министар спољних послова – Ивица Дачић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар енергетике Александар Антић, министар одбране Александар Вулин, министар просвете Младен Шарчевић и државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић.     

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар