Главно РС и матица

Српска листа: Срби неће изаћи на изборе за градоначелнике које је расписала Приштина

ОСМАНИ РАСПИСАЛА ИЗБОРЕ У С. МИТРОВИЦИ, ЛЕПОСАВИЋУ, ЗВЕЧАНУ И З. ПОТОКУ ЗА 18. ДЕЦЕМБАР

СРПСКА листа саопштила је да 18. децембра неће учествовати на ванредним изборима за градоначелнике Северне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана, које су расписале власти самопроглашеног Косова.

– Имајући у виду одлуку Приштине о одржавању ванредних локалних избора на сјеверу Косова и Метохије желимо да обавестимо јавност да Српска листа неће учествовати на овим изборима, као ни грађани који подржавају нашу странку, а којих је више од 95 одсто на овим просторима – наводи се у саопштењу Српске листе.

Предсједница самопроглашеног Косова Вјоса Османи саопштила је синоћ да је након завршетка консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом одредила 18. децембар као датум ванредних избора за градоначелнике Сјеверне Митровице, Зубиног Потока, Лепосавића и Звечана.

Градоначелници сјеверних косовских општина са већинских српским становништвом поднијели су оставке због одбијања Приштине да одгоди одлуку о пререгистарцији возила и неспровођења Бриселског споразума о формирању заједнице српских општина.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар