Влада РС Главно

Српска наредних дана набавља 200.000 доза руске вакцине „Спутњик V“

ВИШКОВИЋ: ОД КРАЈА МЈЕСЕЦА ОЗБИЉНИЈЕ КРЕЋЕМО СА ПЛАНОМ ВАКЦИНАЦИЈЕ

Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

  • Радован ВИШКОВИЋ: Када су видјели да је Република Српска добила руске вакцине, из система „Ковакс“ су се појавили и рекли да ће посредством њих доћи око 23.000 вакцина за БиХ, а од тога припада 40 одсто ће бити за Републику Српску

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да се у наредним данима очекује набавка руских вакцина за око 100.000 грађана Српске или 200.000 доза, ако се узме у обзир и ревакцинација.

„Очекујем да до краја овог мјесеца можемо озбиљније почети да спроводимо наш план вакцинације. У Републици Српској чинимо да то све буде тако, иако у задње вријеме видим да се око тога праве медијске спекулације и спинови, са питањима колико је плаћено и друго“, рекао је Вишковић новинарима у Вишеграду, одбацујући све те спекулације као дегутантне.

Вишковић је додао да су се и из система „Ковакс“, кад су видјели да је Република Српска добила руске вакцине, појавили и рекли и да ће посредством њих доћи око 23.000 вакцина за БиХ, а од тога припада 40 одсто за Републику Српску.

„Ево, ја позивам све да набаве вакцину, а Влада је спремна да у томе учествује. Користити политику у вези са набавком вакцина мислим да је дегутантно. Постоје и подаци колико су земље из окружења платиле те вакцине, па тек онда можемо да причамо да ли је ту неки нови `случај` у Српској, како се жели представити“, навео је Вишковић.

Он је рекао да је његова жеља као премијера, а и жеља Владе и других институција Републике Српске да се обезбиједе вакцине грађанима Републике Српске.

„На томе радимо и кад то завршимо бићу поносан премијер Републике Српске. Све остале приче одбацијем као спекулативне“, поручио је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар