Главно Странке

Стевандић: Бакиру ће живот проћи у покушајима да Србима нешто отме и наметне

ПОРУЧИО МУ: САМО ЈЕ СРПСКИ НАРОД ВЛАСНИК РС – САМО ОН О ЊОЈ ОДЛУЧУЈЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је да само српски народ може да одлучује о Републици Српској, а не лидер СДА Бакир Изетбеговић „који ће цијели живот и политички вакат провести у покушајима да се Србима у БиХ нешто отме, одузме, наметне или нанесе одређена штета или пакост“.

„Само српски народ, као власник Српске, може о њој да одлучује, а не Изетбеговић који може да расправља о дијеловима Федерације БиХ и кантонима гдје има ефективну власт. Све друго се договара“, рекао је Срни Стевандић осврћући се на Изетбеговићеве изјаве да не може бити „ретроградних повратака на ‘изворни Дејтон'“, као и да је потребно уклонити механизме који омогућавају блокаде у БиХ.

Лидер Уједињене Српске је подсјетио да Срби стално покушавају да пронађу рационалан договор који уважава интересе свих народа, док од Изетбеговића годинама стижу тежње да се изазову неред, свађе и сукоби.

„Годинама стижу тежње да се српском народу отме што му припада, а то су права која имају народи и ентитети према Дејтонском споразуму. Тужно је да Бакиру живот прође у томе, а оно што нас највише треба да пробуди и опредијели јесте да Српска, ако нема другог начина, треба да постоји без Изетбеговићевих пројекција“, оцијенио је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар