Главно Странке

Стевандић: Изетбеговић је у Њемачкој тражио подршку за своје екстремистичке амбиције

ЛИДЕР СДА У ШТУТГАРТУ ПОЗВАО БХ/МУСЛИМАНЕ ДА ГЛАСАЈУ ЗА ПРОБОСАНСКЕ СТРАНКЕ
  • „Показали се његов страх од губитка ауторитета у БиХ и гласова у ФБиХ и покушај да у дијаспори то надокнади. Тамо екстремистичка политика можда изазива више емоција него у БиХ, гдје је његова политика доживјела потпуни крах

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да је лидер СДА Бакир Изетбеговић у Њемачку отишао да најави злоупотребу гласова из дијаспоре, те да затражи подршку за своје екстремистичке амбиције ради опстанка властите политике, која је у БиХ, али и на међународном нивоу доживјела велики крах.

Реагујући на јучерашњи Изетбеговићев говор пред бошњачком дијаспором у Штутгарту, Стевандић је Срни рекао да је потпуно јасно да је Изетбеговић отишао у Њемачку да најави злоупотребу гласовима из дијаспоре, те да их охрабри да су наводно “јачи, успјешнији и бољи од Републике Српске”.

Он тамо покушава да добије подршку за екстремистичке амбиције, како би је употријебио ради опстанка властите политике, која је у БиХ, али и на међународном плану доживјела велики крах у Сарајеву и ФБиХ”, оцијенио је Стевандић.

Подсјетио је да бошњачки утицај на високог представника који је наметао законе, али и подношење апелација против Републике Српске, које је Уставни суд БиХ пресуђивао у корист Бошњака, Изетбеговићу нису донијеле бенефит већ су довеле до велике кризе.

Он сматра да Изетбеговић не може да избјегне одговорност за кризе у БиХ.

Ово је његов јефтин покушај да сатанизује руководство Српске и окриви га за оно што је произвео својом политиком”, рекао је Стевандић.

Он је поновио да је то јефтин трик и покушај Изетбеговића да изборни крах надокнади у дијаспори.

Ту се види да је његов страх од губитка ауторитета у БиХ и гласова у ФБиХ узрок његовог бијега и покушај да у дијаспори то надокнади. Тамо екстремистичка политика можда изазива више емоција него у БиХ, гдје је његова политика доживјела потпуни крах”, истакао је Стевандић.

Изетбеговић је у обраћању позвао Бошњаке који су поријеклом из Републике Српске да се једном у четири године региструју и масовно изађу на изборе, јер ће тих, како је навео 100.000 гласова за пробосанске странке Српској, у једном дану промијенити односе, најављујући за наредне изборе заједничку листу свих пробосанских странака.

Према његовим ријечима, предсједник СНСД-а Милорад Додик својом политиком је ситуацију у БиХ довео до усијања које озбиљно пријети угрожавањем стабилности и мира.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар