Главно Странке

Стевандић: Канцеларија високог представника подржава фашистичке испаде против Срба

„МЕЂУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА ЋУТИ ДОК СЕ СРБИ ТАРГЕТИРАЈУ А ЊИХОВИ ЛИДЕРИ ПОРЕДЕ СА ХИТЛЕРОМ“
  • Изгледа да су људи из бошњачког естаблишмента успјели наћи савезнике за екстремистичку и ратно хушкачку политику, идентичну оној из деведесетих година прошлог вијека

ШЕФ Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић изјавио је да су изјаве министра спољних послова у Савјету министара Бисере Турковић против Републике Српске дио синхронизоване акције, те осудио што међународна заједница остаје нијема док се један народ таргетира, а његови изабрани представници пореде са Хитлером.

Стевандић сматра да су људи из бошњачког естаблишмента успјели наћи савезнике за екстремистичку и ратно хушкачку политику, идентичну оној из деведесетих година прошлог вијека.

Док нас једни пореде са Хитлером попут Бисере Турковић, други попут Жељка Комшића цртају нам мету и кажу да ће скинути све наше табле. Морам константовати да нисам примијетио ни једну осуду међународне заједнице или реаговање високог представника, што представља цивилизацијску и људску срамоту“, рекао је Стевандић реагујући на изјаве Турковићеве која је на телевизију „Фејс“ тражила укидање Републике Српске, а Милорада Додика „поредила са Хитлером“.

Он је нагласио да се исти стално укључују или очитују на најмање битне или неважне ствари у Српској, као што је табла на једном студентском објекту, а сада ћуте чиме понижавају и себе и Европу остајући нијеми на ратнохушкачке изјаве које читав један народ таргетирају или његове изабране лидере пореде са Хитлером.

„Најважније је да ми у Републици Српској нађемо добар одговор на све то, да подвучемо црту и видимо да ли ми уопште можемо на тај начин да сарађујемо. Двадесет и први је вијек и свима је све познато. Жао ми је што се ми у Српској не трудимо довољно да шире међународно експонирамо све те пакости које нам ради дио међународне заједнице, Канцеларија високог представника која подржава фашистичке испаде против нашег народа и дио бошњачког естаблишмента који води екстремистичку политику“, навео је Стевандић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар