Главно Странке

Стевандић: Мектић је највећа опасност по БиХ – може довести до тога да полиција пуца на полицију

„МИНИСТАР БЕЗБЕЈДНОСТИ ЈЕ И ПОТЕНЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ ПО МИР У БиХ“
  • Предсједник Уједињене Српске: „За Српску би најгоре било стварање преседана да се без њене сагласности једног дана појави федерална полиција у градовима Српске. Тај преседан значи да је сутра могућа и било каква врста окупације“

ПРЕДСЈЕДНИК Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да одлуке министра безбједности у Савјету министара Драгана Мектића „могу створити ситуацију да полиција запуца на полицију“.

„Он се посвађао са свима и то је човјек који чини навећу могућу штету и квари све односе у БиХ. Он представља потенцијалну опасност за мир у БиХ, јер његовим одлукама је могуће да полиција сутра пуца на полицију“, рекао је Стевандић.

Он је новинарима у Бањалуци рекао да је за Српску најгоре стварање преседана да се без њене сагласности једног дана појави федерална полиција у градовима Српске.

„Тај преседан значи да је сутра могућа и било каква врста окупације, а под било каквим изговором да се ништа не питају органи Републике Српске“, рекао је Стевандић.

Он је нелогичним оцијенио изјаве Мектића да се смањује број миграната у БиХ, али да се праве објекти за њих и тражи да федерална полиција чува границу.

„Ако се смањује број избјеглица, онда треба и да се смањује број потребних објеката, као и број полицајаца који ће да чува границу“, рекао је Стевандић.

Он је навео да је чињеница да су мигранти смјештени тамо гдје су највећи противници СДА – у крајишке општине у којима су на власти Бошњаци или у повратничке општине у Крајини.

„Мектић је пристао да води ту политику јер су његови налогодавци СДА и међународна заједница, који се о својим одлукама ни са ким не консултују“, рекао је Стевандић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар