Главно Странке

Стевандић позвао српске странке у Дрвару да не руше начелницу општине Душицу Рунић

У ГЛАСАЊУ ПРОТИВ РУНИЋ УЧЕСТВОВАЛЕ И СП И ДНС КОЈЕ СУ У КОАЛИЦИЈИ СА СНСД
  • Упутио бих молбу колегама из партнерских странака у Влади РС и НС РС да њихови одборници у Дрвару буду упозорени од стране њихових партија да не руше власт и начелницу која је успјела да направи најбоље бенефите за Дрвар у задњих 30 година јер се на тај начин најбоље чува та нека врста политичке осовине Додик-Вучић

НЕНАД Стевандић, предсједник Уједињене Српске, након сједнице Предсједништва странке позвао је српске странке у Дрвару, а посебно партнерске странке које чине већину у Народној скупштини РС, да не руше Душицу Рунић, начелницу Дрвара.

Он је рекао да су Александар Вучић, предсједник Србије и Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ успјели успоставити српску осовину у региону, и да рушење начелнице слаби тај савез.

„Упутио бих молбу колегама из партнерских странака у Влади РС и НС РС да њихови одборници у Дрвару буду упозорени од стране њихових партија да не руше власт и начелницу која је успјела да направи најбоље бенефите за Дрвар у задњих 30 година јер се на тај начин најбоље чува та нека врста политичке осовине Додик-Вучић а гдје Уједињена Српска јако добро партиципира и с једнима и са другима“, рекао је Стевандић, посебно што је то урађено на, како је рекао на незаконит начин, те да се тако прави хаос и хистерија.

Упитан да ли је БиХ у Акционом плану за чланство, одговорио је одречно и додао да се поштују одлуке Народне скупштине РС у вези с овим питањем, укључујући и питање војне имовине. Додао је да су СДС и ПДП и Жељко Комшић, хрватски члан Предсједништва БиХ, ушли у изборну кампању и да томе треба приписати ове изјаве.

Подсјећања ради, СП, ДНС, ХДЗ 1990, СНС и ПДП су донијели одлуку о опозиву начелнице Дрвара коју подржавају СНСД и ХДЗ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар