Glavno RS i matica

Stigla pomoć za borbu protiv epidemije koju je Srbiji poslao Si Đinping

STIGLO I ŠEST EMINENTNIH EPIDEMIOLOGA – SA «FRONTA» U VUHANU
  • Predsjednik Srbije Aleksandar VUČIĆ po sletanju prvog aviona na aerodrom „Nikola Tesla“: Ovo je sve besplatna pomoć i velika podrška Kine. Čekam Sija u Srbiji i dočekaće ga stotine hiljada ljudi
  • Na paketima medicinske pomoći koja je stigla iz Kine ispisano je, na kineskom jeziku i ćirilici, „Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!, uz srce na čijoj jednoj polovini je zastava Srbije, a na drugoj zastava Kine

NAJVEĆI srpski avion, erbas A330 „Nikola Tesla”, doletio je večeras iz Kine sa najvećom pošiljkom pomoći za Srbiju: medicinskim aparatima, zaštitnom opremom i kineskim ekspertima, a lično ga je dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kineski piloti su kroz prozore kokpita istakli kinesku i srpsku zastavu i mahali njima u odgovor na dobrodošlicu domaćina.

To je do sada najveća pošiljka medicinske pomoći za Srbiju u borbi protiv korona virusa, koju je poslao predsjednik Kine Si Điping.

Pomoć iz Kine dogovorena je zahvaljujući ličnom angažmanu predsjednika Srbije Vučića, prenosi Tanjug.

Na paketima medicinske pomoći koja je stigla iz Kine ispisano je, na kineskom jeziku i ćirilici, „Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!, uz srce na čijoj jednoj polovini je zastava Srbije, a na drugoj zastava Kine.

U Beograd stiglo i šest kineskih epidemiologa

Avionom koji je večeras doletio iz Kine u Beograd stiglo je šest najeminentnijih kineskih epidemiologa, koji su na pistu izašli sa maskama, a višeminutnim aplauzom su ih dočekali predsjednik Aleksandar Vučić i članovi Vlade.

Ispred aviona organizovan je svečani doček uz zastave dvije zemlje, a predsjednik Vučić se sa kineskim lekarima pozdravio laktovima.

Među članovima Vlade bili su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Aleksandar Vulin, generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković,

Među okupljenima koji su dočekali kineski avion bila je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, prenosi Tanjug.

Čekam Sija u Srbiji, dočekaće ga stotine hiljada ljudi

Predsjednik Srbije Aleksnadar Vučić zahvalio je večeras kineskom predsedniku Si Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu na medicinskoj pomoći koja je večeras stigla u Srbiju.

Vučić je na aerodromu Nikola Tesla po dolasku prvog aviona iz Kine istakao da je ovo sve besplatna pomoć i velika podrška Kine.

„Čekam Sija u Srbiji i dočekaće ga stotine hiljada ljudi”, poručio je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo i što Srbija ima avione A 330 i A 320 kojima ovolika pomoć može da se dopremi.

Čen Bo: Naši stručnjaci su stigli sa prve linije fronta u Kini, ovo je za njih novo `ratište`

AMBASADORKA Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da su iz njene zemlje u Srbiju stigli medicinski stručnjaci koji su se tamo „na prvoj liniji fronta” borili sa koronavirusom.

„Ovih dana Srbija se suočava sa velikim izazovima koronavirusa, a mi smo spremni da damo našu skromnu pomoć. Stigao je prvi dio koji čine medicinski materijal i oprema, kao i stručnjaci koji su se povukli sa prve linije fronta u Kini i krenuli u Srbiju i Evropu na novo ratište”, kazala je Čen Bo tokom dočeka pomoći koja je stigla iz Kine u Beograd, prenosi Beta.

Navela je da su Srbija i Kina „čelični prijatelji koji dijele dobro i zlo” i dodala da je od početka borbe protiv koronavirusa Kina dobila puno podrške i pomoći od Srbije.

„Mi smo u najtežim trenucima – Kina, Srbija i ceo svet – koronavirus predstavlja neprijatelja cijelom čovječanstvu, a mi ćemo biti zajedno. Zajedno smo jaki i zajedno ćemo se sa srpskim prijateljima boriti”, istakla je ona.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar