Главно Свијет

Суочен са посљедицама, Кривокапић се досјетио да је „Резолуција о Сребреници“ непотребна

ОПТУЖИО ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ДА РУШИ ЊЕГОВУ ВЛАДУ ЗАЈЕДНО СА ЂУКАНОВИЋЕВОМ ПАРТИЈОМ
  • Извршна власт је потпуно одвојена од законодавне власти и свако у парламенту има једнако право да гласа по слободној вољи. Одлука је била на Скупштини и ја као предсjедник владе нисам ни иницирао ни подржао доношење ове резолуције“
  • У улози тужиоца: „Демократски фронт заједно са Демократском партијом социјалиста и њеним бившим коалиционим партнерима најдиректније договара обарање владе и Скупштине Црне Горе, а све у циљу расписивања нових парламентарних избора…  Сви из Владе и парламентарне већине које ДФ оптужује данас за издају, спремни су да побједу добијену на изборима августа прошле године одбране по цијену живота

ПРЕМИЈЕР Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је данас да сматра да је резолуција о Сребреници, усвојена у парламенту „заиста била непотребна“, јер продубљује подјеле и сукобе у друштву, а нема је ни БиХ.

„Црна Гора је већ имала усвојену декларацију европског парламента о догађајима у Сребреници“, написао је Кривокапић на свом Твиттер налогу.

Кривокапић поручује да се Црна Гора борила и изборила за демократију и слободу.

Извршна власт је потпуно одвојена од законодавне власти и свако у парламенту има једнако право да гласа по слободној вољи. Одлука је била на Скупштини и ја као предсjедник владе нисам ни иницирао ни подржао доношење ове резолуције“, навео је премијер.

Када су, каже, у питању догађаји у Јасеновцу, Сребреници, Велики, Братунцу и било гдје друго гдје „имамо невино страдале, ја сам више пута говорио да не можемо политизовати жртве и користити их за сакупљање јефтиних политичких поена“.

„Ја исказујем једнако поштовање према свим жртвама. Иза злочина стоје појединци, никада народи и ни један народ не може бити геноцидан, због поступања појединаца из тог народа“, навео је Кривокапић и додао:

„Опраштамо, сузе наших ближњих не заборављамо, али се морамо окренути будућности. Прошлост не можемо промијенити, али можемо утицати на садашњост и бољу будућност наше дјеце“.

Кривокапић је поново данас оптужио најутицајнији дио владајуће коалиције, Демократски фронт, да заједно са ДПС-ом Мила Ђукановића руши актуелну владу и тврди да је тај савез одлуком да бојкутује рад парламента и јавно постао дио парламентарне већине са том партијом.

„Дужан сам да грађанима Црне Горе саопштим пуну истину о ономе што се догађало и догађа иза кулиса напада Демократског фронта на Владу Црне Горе: Демократски фронт заједно са Демократском партијом социјалиста и њеним бившим коалиционим партнерима најдиректније договара обарање владе и Скупштине Црне Горе, а све у циљу расписивања нових парламентарних избора”, написао је Кривокапић на Твитеру.

Кривокапић, на чији је захтјев опозван министар правде Владимир Лепосавић због негирања „геноцида у Сребреници, а скупштина на предлог Бошњачке странке усвојила резолуцију о Сребреници, поручио је грађанима да су сви из Владе и парламентарне већине које ДФ оптужује данас за издају, спремни да побjеду добијену на изборима августа прошле године, како каже, „одбране по цијену живота”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар