Главно РС и матица

Супстанца за производњу близу милион доза Спутњика В стигла у Србију

ИНСТИТУТ „ТОРЛАК“ ЋЕ ЈЕ НАРЕДНИХ 7-10 КОРИСТИТИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ ВАКЦИНА
  • Министар Ненад ПОПОВИЋ: „Србија је прва у свету и једина у Европи започела производњу вакцине Спутник В. Ове вакцине користиће се у Србији, у региону, али и у другим земљама којима је потребна вакцина како би ставили под контролу корона вирус… Руска вакцина, према свим истраживањима, тренутно је најефикаснија вакцина на светском тржишту.  Њена ефикасност је виша од 97 одсто“

„У СРБИЈУ је пристигла супстанца за производњу близу милион вакцина Спутњик В“, саопштио је министар у Влади Србије и предсjедник Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненад Поповић.

Указао је да се ради о 600 литара супстанце која је допремљена из руске фармацеутске компаније Генеријум из Владимирске области.

„Супстанца ће одмах бити транспортована у Институт Торлак, где ће се у наредних седам до десет дана одвијати производња вакцина“, навео је Поповић.

Он је истакао да је покретање производње руске вакцине у Србији резултат договора два предсjедника Александра Вучића и Владимира Путина.

„Србија је прва у свету и једина у Европи започела производњу вакцине Спутник В. Ове вакцине користиће се у Србији, у региону, али и у другим земљама којима је потребна вакцина како би ставили под контролу корона вирус“, истакао је Поповић.

Фото: Српска народна партија

Он је навео да је руска вакцина, према свим истраживањима, тренутно најефикаснија вакцина на свjетском тржишту.

„Ефикасност руске вакцине је виша од 97 одсто“, рекао је Поповић.

Он је навео да је руска вакцина изванредна и као трећа, бустер доза вакцине, те да се препоручује њена примена после примjене било које вакцине коју су грађани раније примили.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар