Glavno RS i matica

Svima koji su ušli u Srbiju posle 14. marta – još dve nedelje samoizolacije

ZABRANA KRETANJA ZA SVE VIKENDOM OD 15.00 DO 5.00 UJUTRU – DVA SATA DUŽE NEGO INAČE

* Sve pijace – i na otvorenom i u zatvorenom prostoru – biće zatvorene do daljnjeg

VLADA Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da se svim državljanima Srbije i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su o zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana, zbog epidemije korona virusa.

„Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Izmenjeno je i vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda, pa je kretanje zabranjeno od 15 do pet časova ujutru.

„Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od pet časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između tri i osam časova ujutru, u cilju kupovine namirnica“, dodaje se.

Navodi se da je Vlada Srbije, „vodeći se mišljenjem struke“, odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

Takođe, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

„Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici“, naglašava se.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar