Главно РС и матица

Тачи оптужио Србе и Србију да су извршили „балкански холокауст“

ЗЛИКОВАЦ СРБЕ УЗДИГАО У НОВЕ НАЦИСТЕ, А ЈЕВРЕЈЕ СПУСТИО НА НИВО СВОЈИХ ШИПТАРА
  • Директор Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко ЂУРИЋ поручио Хашиму Тачију да објасни како је могуће да се на територији на којој обавља функцију предсједника привремених институција систематски уништавају докази и убијају свједоци злодјела терористичке УЧК

ЈОШ увек главни Шиптар у Приштини – Хашим Тачи – објавио је на свом фејсбук-профилу да Србија и даље негира злочине који су проузроковали балкански холокауст“. У БиХ и на Косову.

Он је, на Међународни дан холокауста, провокативно написао да се мислило да се Холокауст неће понављати, али да су напори на истребљењу људи настављени.

Косово се данас придружује сећању на жртве холокауста, геноцидног и монструозног злочина који је престравио цео свет. Након Другог светског рата мислило се да ће патње милиона окрутно убијених људи Холокауст претворити у непоновљив злочин за човечанство. Али, идеју и напоре за истребљење људи и етничких група наставио је српски режим у Босни и Херцеговини и на Косову. Масакри и етничка чишћења наликују онима из Другог светског рата. И нажалост, Србија и данас негира злочине који су проузроковали балкански холокауст“, написао је Тачи.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић на све ово је одреаговао овако:

„Тачи, да има имало човечности и дипломатског такта, не би покушавао да на јефтин и неумесан начин злоупотребљава Холокауст и страдање јеврејског народа у Другом светском рату, које се не може поредити ни са чим, па ни са страдањима током сукоба на подручју бивше Југославије“.

Оцијенио је да је „Тачи показао врхунски неукус и нецивилизованост покушавши да у јавну комуникацију уведе термин `балкански Холокауст`, упоредивши Србе са нацистима, а Албанце са Јеврејима“.

Према његовим речима, Тачи је тиме признао да њему и његовим политичким истомишљеницима није стало до жртава нити њихових породица, већ су му жртве и људска патња само једно од средстава за јефтино политичко поентирање.

„Овакве ствари се не раде. Нема никаквог изговора за то што сте данас учинили“, навео је Ђурић у саопштењу.

Он је додао да би Тачи, умјесто што скрнави сјећање на јеврејске жртве у Другом свјетском рату, могао да се позабави суочавањем са сопственом ратном и злочиначком прошлошћу.

Ђурић сматра да би Тачи могао да објасни како је могуће да се на територији на којој обавља функцију предсједника привремених институција систематски уништавају докази и убијају свједоци злодјела терористичке УЧК.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар