Главно Скупштина РС

Тешановић: Прича Бошњака о угрожавању виталног националног интереса – класично политикантство

„ПРОГЛАШАВАЊЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА НИЈЕ УГРОЖЕН НИЧИЈИ ВИТАЛНИ ИНТЕРЕС“
  • Нада ТЕШАНОВИЋ: „Они имају рок од седам дана да то ураде, након чега слиједе предвиђене активности Вијећа народа. Међутим, проблем је хоћемо ли у Вијећу народа имати кворум због садашње ситуације

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋА Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић изјавила је данас да проглашењем ванредног стања није угрожен витални национални интерес ниједног од конститутивних народа у Српској, па ни Бошњачког.

– Прича Бошњака о угрожавању виталног националног интереса је класично политикантство. Како може бити угрожен витални национални интерес у времену када се сви боримо против вируса корона? – упитала је Тешановићева.

Она је подсјетила да су Бошњаци незадовољни јер Народна скупштина није усвојила закључке које су предложили.

Тешановићева каже да се може очекивати да Клуб Бошњака у Вијећу народа у суботу, 4. априла, поднесе захтјев за заштиту виталног националног интереса, односно седам дана од усвајања одлуке у Народној скупштини о проглашењу ванредног стања у Српској.

– Они имају рок од седам дана да то ураде, након чега слиједе предвиђене активности Вијећа народа. Међутим, проблем је хоћемо ли у Вијећу народа имати кворум због садашње ситуације. Све ћемо конкретније знати у суботу, 4. априла, када би требало да се састане Предсједништво Вијећа народа – рекла је Тешановићева.

Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске најавио је да ће покренути процедуру за заштиту виталног националног интереса на одлуку Народне скупштине о проглашењу ванредног стања у Српској.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар