Главно Свијет

Трамп демократама: Импичмент може изазвати невјероватан гњев Американаца

ПОРУЧИО ИМ ДА ЈЕ ЗАТО ИНСИСТИРАЊЕ НА ИМПИЧМЕНТУ „ОГРОМНА ОПАСНОСТ ЗА САД“
  • Пред полијетање за Аламо (Тексас) рекао: „Ми не желимо насиље, апсолутно га не желимо. Што се тиче импичмента, то је наставак највећег лова на вјештице у историји политике. То је апсолутно смијешно. То ће изазвати невјероватан бијес. Они у Конгресу раде заиста ужасну ствар

ДОНАЛД Трамп је индиректно позвао своје присталице да на импичмент који му спремају демократе – ако њо њега заиста дође – одреагују масовним гњевом.

Упозорио је своје прогонитеље: „Ми не желимо насиље, апсолутно га не желимо. Што се тиче импичмента, то је наставак највећег лова на вјештице у историји политике. То је апсолутно смијешно. То ће изазвати невјероватан бијес. Они у Конгресу раде заиста ужасну ствар“.

Паметном и опрезном: доста. Само, демократе и дубока држава су у увјерењу да им се указала прилика да иду `до краја` – која се не смије пропустити.

Трамп је Американцима – прије полијетања за Аламо (Тексас), гдје треба да наступи пред својим присталицама – поручио:

„За Ненси Пелоси [спикера Представничког дома САД] и Чака Шумера [лидера демократа у Сенату] импичмент је наставак њихове линије, али је огромна опасност за земљу јер ће изазвати невјероватан бијес“.

Актуелни предсједник је, иначе, избјегао да одговори на питање – хоће ли поднијети оставку коју му изнуђују демократе у Конгресу САД.

О свом говору на вашингтонском митингу пред присталицама 6. јануара, након чега су у америчком Конгресу почели нереди, рекао је да је био потпуно прикладан, што су потврдили и стручњаци који су га проучавали:

Тај мој говор су проучили експерти и дошли до закључка да је то потпуно прикладно“, нагласио је Трамп.

Још је додао: „Ако погледате шта су све неки људи, политичари на високом нивоу, говорили о љетошњим нередима, страшним нередима у Портланду, Сијетлу и другдје, видјећете да је стварни проблем у ономе што су ти људи тврдили. Али мој говор, моје ријечи, моја посљедња изјава, укључујући и посљедњу реченицу – све је било проучено и сви су дошли до закључка да је то било сасвим умјесно“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар