Главно Свијет

Трамп Киму: Бајден је спор и поспан али није бијесан пас, малог је бољи од бијесног пса

СЈЕВЕРНОКОРЕЈСКА НОВИНСКА АГЕНЦИЈА; БАЈДЕН ЈЕ БИЈЕСНИ ПАС КОЈЕГ ТРЕБА ШТАПОМ УТУЋИ
  • Похвалио се сународницима да му је здравље више него добро. Да му је притисак 118:80, а пулс 70. Једино је идиректно признао да има неколико килограма вишка. Открио је да је тренутно тежак 110,22 килограма, а да је висок 192 сантиметра

ДОНАЛД Трамп је за свог политичког ривала Џоа Бајдена који се бори за номинацију Демократске партије САД за предсједника државе – рекао је да је „мало бољи од бијесног пса“.

Трамп је то учинио преко Твитера, у поруци сјевернокорејском лидеру Ким Јонг Уну.

Написао му је да је вјероватни демократски кандидат на предстојећим предсједничким изборима „можда поспан и веома спор“, али да није „бијесан пас“ јер је „мало бољи од тога“.

Амерички предсједник је тако одреаговао на оцјену сјевернокорејске државне агенције КЦНА да је бивши амерички потпредсједник „бијесни пас кога треба штапом пребити на смрт“.

Трамп је Киму истовремено поручио да је он једини који „може да га доведе тамо гдје мора да буде“ и позвао га да брзо дјелује како би дошло до споразума Вашингтона и Пјонгјанга.

Твит се завршава ријечима: „Видимо се ускоро“.

Сасвим је могуће да ће овај удар на Бајдена – преко твита упућеног шефу друге државе – изазвати даљу ескалацију сукоба између њега и демократа које покушавају да га збаце са власти преко импичмент-процедуре коју су покренули у Представничком (доњем) дому Конгреса САД.

Сигурно је да му неће остати дужни.

Трамп је, иначе, обавијестио сународнике да је задовољан резултатима свог годишњег здравственог прегледа .

Похвалио се да је здравље више него добро. Да му је притисак 118:80, а пулс 70.

Једино је идиректно признао да има неколико килограма вишка. Открио је да је тренутно тежак 110,22 килограма, а да је висок 192 сантиметра.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар