Glavno Svijet

Tramp Kimu: Bajden je spor i pospan ali nije bijesan pas, malog je bolji od bijesnog psa

SJEVERNOKOREJSKA NOVINSKA AGENCIJA; BAJDEN JE BIJESNI PAS KOJEG TREBA ŠTAPOM UTUĆI
  • Pohvalio se sunarodnicima da mu je zdravlje više nego dobro. Da mu je pritisak 118:80, a puls 70. Jedino je idirektno priznao da ima nekoliko kilograma viška. Otkrio je da je trenutno težak 110,22 kilograma, a da je visok 192 santimetra

DONALD Tramp je za svog političkog rivala Džoa Bajdena koji se bori za nominaciju Demokratske partije SAD za predsjednika države – rekao je da je „malo bolji od bijesnog psa“.

Tramp je to učinio preko Tvitera, u poruci sjevernokorejskom lideru Kim Jong Unu.

Napisao mu je da je vjerovatni demokratski kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima „možda pospan i veoma spor“, ali da nije „bijesan pas“ jer je „malo bolji od toga“.

Američki predsjednik je tako odreagovao na ocjenu sjevernokorejske državne agencije KCNA da je bivši američki potpredsjednik „bijesni pas koga treba štapom prebiti na smrt“.

Tramp je Kimu istovremeno poručio da je on jedini koji „može da ga dovede tamo gdje mora da bude“ i pozvao ga da brzo djeluje kako bi došlo do sporazuma Vašingtona i Pjongjanga.

Tvit se završava riječima: „Vidimo se uskoro“.

Sasvim je moguće da će ovaj udar na Bajdena – preko tvita upućenog šefu druge države – izazvati dalju eskalaciju sukoba između njega i demokrata koje pokušavaju da ga zbace sa vlasti preko impičment-procedure koju su pokrenuli u Predstavničkom (donjem) domu Kongresa SAD.

Sigurno je da mu neće ostati dužni.

Tramp je, inače, obavijestio sunarodnike da je zadovoljan rezultatima svog godišnjeg zdravstvenog pregleda .

Pohvalio se da je zdravlje više nego dobro. Da mu je pritisak 118:80, a puls 70.

Jedino je idirektno priznao da ima nekoliko kilograma viška. Otkrio je da je trenutno težak 110,22 kilograma, a da je visok 192 santimetra.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar