Главно Свијет

Трамп: Лишићемо 2022. и 2024. демократе власти и у Конгресу САД и у Бијелој кући

СА ФЛОРИДЕ ПОЗВАО РЕПУБЛИКАНЦЕ ДА СЕ ОЗБИЉНО СПРЕМАЈУ ЗА КОНГРЕСНЕ МЕЂУИЗБОРЕ 2022.
  • Наступио је пред 15-20 хиљада људи, опет под паролом „Save America“, а било је најављено да ће их бити „око 45.000“. Вјероватно зато што је над Сарасотом до пред сам почетак митинга бјеснило невријеме
  • Поново рекао да је Џо Бајден у Бијелој кући само зато што избори у новембру 2020-те нису били поштени. Па додао: На главним фреквенцијама лажних новости говоре: „Трамп воли Русију “. А ја сам био зауставио руски гасовог Сјеверни ток-2, па не мислим да ме тамо воле. Мени би биле довољне двије недјеље да нас учиним енергетски независним и од Блиског Истока и од Русије“

ДОНАЛД Трамп је имао и свој други политички јавни наступ. Само недјељу дана након митинга у Велингтону, у Охају.

Опет под паролом „Save America“, говорио је пред својим присталицама у Сарасоти, на Флориди.

Очекивано, искористио је прилику да поново оптужи Џоа Бајдена да показује слабост пред Русијом, Ираном и „комунистичком Кином, а да се дио оружаних снага САД „превише окреће према политици“.

„Наши лидери се у својој слабости клањају Русији, Ирану и Кини. Зато Американци треба да гласају за републиканце на предстојећим међуизборима за Конгрес 2022. године.

Наступио је пред 15-20 хиљада људи, а било је најављено да ће их бити „око 45.000“. Вјероватно зато што је над Сарасотом до пред сам почетак митинга бјеснило невријеме.

Трамп је поново рекао да само он може Америку ослободити енергетске зависности од Блиског истока и Русије. И наставио:

На главним фреквенцијама лажних новости говоре: „Трамп воли Русију “. А ја сам био зауставио руски гасовог Сјеверни ток-2, па не мислим да ме тамо воле. Мени би биле довољне двије недјеље да нас учиним енергетски независним и од Блиског Истока и од Русије“.

Вративши се међуизборима за Представнички (доњи) дом Конгреса САД, нагласио је:

Морамо се борити да бисмо побиједили. Морамо се борити већ сада. Лично ћу чинити управо то“.

Трамп је поново рекао да је он побједио на посљедњим предсједничким изборима а не Џо Бајден.

Додао је да је Бајден у Бијелој кући „само зато што није било поштено“.

За себе је рекао да је жртва „лова на вјештице“, као и многе његове присталице против којих се подижу „фиктивне оптужнице“.

На крају је окупљенима обећао:

„На међуизборима 2022-ге и на наредним предсједничким изборима узећемо из руку демократа и оба дома Конгреса САД и саму Америку. Нико за ову земљу за четири године није учинио колико администрација Доналда Трампа“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар