Главно Свијет

Трамп подноси тужбе поводом избора у Висконсину и Пенсилванији

ТВРДИ ДА ЈЕ ЊЕГОВ ИЗБОРНИ ШТАБ ПРОНАШАО ВЕЛИКИ БРОЈ ОНИХ КОЈИ СУ „ИЛЕГАЛНО ГЛАСАЛИ“
  • Тражио је поновно бројање гласова у два изборна округа Висконсина – у Милвокију и Дејну. У њима је Бајден добио енормно велики број гласова

АДВОКАТИ изборног штаба америчког предсједника Доналда Трампа поднијеће тужбу суду због изборних превара у Висконсину, јер је тамо пронађен велики број гласача који суилегално гласали“.

Ово је Трамп написао на свом Твитеру-налогу.

„Пребројавање гласова у Висконсину није у функцији проналажења грешака у бројању гласова, већ у проналажењу људи који су гласали нелегално. Тужба ће бити поднијета након завршетка поновног бројања гласова у понедјељак или уторак. Пронашли смо пуно илегалних гласова“, написао је.

Трамп се пожалио на „преваре и безакоње“ и рекао да ће судским путем оспорити резултате предсједничких избора и у Пенсилванији.

Објаснио је да је број гласова и гласачких листића које оспорава у Пенсилванији далеко већи од 81.000, колико је изборна комисија те државе објавила да је Бајден добио више од њега.

Трампов изборни штаб је тражио поновно бројање гласова у два изборна округа Висконсина – у Милвокију и Дејну. У њима је Бајден добио енормно велики број гласова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар