Главно Свијет

Трамп: Поносан сам што као предсједник САД нисам започео ни један рат

СВОЈИМ УСПЈЕХОМ СМАТРА И ВРАЋАЊЕ АМЕРИЧКИХ ВОЈНИКА ИЗ ДРУГИХ ЗЕМАЉА
  • Снимио опроштајну поруку америчком народу која ће бити емитована уочи његовог сутрашњег опроштајног скупа у војној бази „Ендрјус“

ОДЛАЗЕЋИ предсједник САД Доналд Трамп одржао је опроштајни говор пред сутрашњу инаугурацију Џозефа Бајдена.

Навео је да се током мандата ухватио у коштац са тешким биткама и најтежим изборима.

„Као резултат наше храбре дипломатије и принципијелног реализма, успјели смо да постигнемо серију историјских мировних споразума на Средњем истоку. То представља нову зору за Средњи Исток па да враћамо наше војнике кући“, поручио је.

Како каже, посебно је поносан што је први предсједник у неколико деценија који није покренуо ниједан нови рат.

Током говора осудио је насиље током упада демонстраната у Капитол Хил.

„Сви Американци били су згрожени нападом на Капитол. Политичко насиље је напад на све оно што цијенимо као Американци, оно никада неће бити толерисано“, поручио је.

У скоро напуштеној Белој кући, окуженој великим бројем припадника безбједносних служби, досадашњи предсједник САД Доналд Трамп проводи свој последњи дан мандата, потписујући бројна помиловања.

Очекује се да ће Трамп помиловати око 100 људи, а међу помилованима ће се наћи и лица који су потпуно непозната широј јавности, али су провела дуги низ година на издржавању казни у америчким затворским установама.

Према сазнањима АП из извора блиских Бијелој кући, Трамп је снимио своју опроштајну поруку америчком народу која ће бити емитована уочи сутрашњег опроштајног скупа у војној бази „Ендрјус“.

Западно крило Бијеле куће, гдје се налазе Овални кабинет, Рузвелтов кабинет и други предсједнички кабинети, као и врх администрације предсједника САД, већ је потпуно испражњено.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар