Главно Свијет

Трамп позван да пред конгресменима да исказ у оквиру импичмент-процедуре

НАДЛЕЖНИ КОМИТЕТ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА ОЧЕКУЈЕ ДА БАР ПОШАЉЕ СВОГ АДВОКАТА
  • На предсједника САД се окомио и славни холивудски глумац Роберт РЕДФОРД који је Трампа назвао «диктатором», а његову владавину – «прерушеном монархијом». Позвао је Американце да 2020. гласају и против њега и против свих који га подржавају

КОМИТЕТ Представничког (доњег) дома Конгреса САД за правосуђе позвао је Доналда Трампа да пред конгресменима да исказ у оквирима импичмент-процедуре која се против њега води.

Шеф тог комитета Џералд Надлер поводом позива шефу државе је рекао:

«Он (Трамп) има прилику да изабере: или да буде представљен на тим слушањима или да престане да се жали на ток процеса импичмента»

Надлер је изразио очекивање да ће се Трамп лично појавити у комитету или да ће послати адвоката који ће га заступати.

Трамп је 26. новембра изјавио да би волио да се на слушањима поводом импичмента појаве државни секретар Мајк Помпео, министар енергетике Рик Пери, вд шефа апарата Беле куће Мик Малвени и друге важне фигуре његове администрације.

Трампа је јавно прозвао и славни холивудски глумац Роберт Редфорд (83) и позвао Американце  да на предсједничким изборима 2020. гласају против њега и његових присталица.

Притом је био директан: «То је неопходно да би се окончала ера овакве врсте диктатора и прерушене монархије».

Он је у ауторском тексту написао да су Сједињене Америчке Државе заправо Разједињене Америчке Државе и да су суочене са кризом за коју никада није вјеровао да може да им се догоди.

„Наша толеранција, наше поштовање према истини, нама света владавина права, суштинска слобода медија и још драгоцјенија слобода изражавања – све је то под пријетњом једног јединог човјека. Ово је прерушена монархија“.

Навео је да је Трампова владавина толико исцрпљујућа и хаотична да уопште није чудно што су многи грађани разочарани. И закључио:

„Вријеме је да Трамп оде а заједно са њим сви они у Конгресу који су изабрали да њему буду лојални, а не држе се заклетве да морају да поштују Устав САД».

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар