Главно Свијет

Трамп: Са ЕУ имамо 151 милијарду долара трговинског дефицита – то нећу толерисати

„ДА САМ НА ТУСКОВОМ МЈЕСТУ И ЈА БИХ ТРАМПА НАЗИВАО СВАКАКВИМ ИМЕНИМА“

ДОНАЛД Трамп одговорио је на критике предсједника Европског савјета Доналда Туска, рекавши да се ЕУ ужасно понашала на трговинском плану према САД.

Туск је јуче на Твитеру написао да ономе ко има пријатеље као што је Трамп нису потребни непријатељи.

„Гледајући посљедње одлуке Доналда Трампа, неко би могао помислити: с таквим пријатељима, коме су потребни непријатељи. Али искрено, ЕУ би требало да буде захвална. Захваљујући њему, отарасили смо се свих илузија. Схватили смо да ако вам је потребна рука помоћи, наћи ћете своју“, навео је Туск.

Трамп се данас пожалио генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу, рекавши да је ЕУ била ужасна према САД које су прошле године с Унијом имале трговински дефицит од 151 милијарду долара, наводи Асошиејтед прес.

„Изгубили смо 151 милијарду долара у размјени с Европском унијом. Тако да могу да ме називају свакаквим именима, а да сам на њиховим мјесту и ја бих себе називао таквим именима, јер се то више неће дешавати“, казао је председник САД.

Трамп је многим одлукама разочарао чланице ЕУ од повлачења САД из Париског споразума о климатским промјенама и међународног нуклеарног споразума с Ираном, преко премјештања амбасаде САД из Тел Авива у Јерусалим, до таксе на челик и алуминијум.

Бета

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар