Главно Свијет

Трамп: У Белој кући су се загрлили лидери Србије и Косова* – било је то дивно видјети

И СВОЈИМ ПРИСТАЛИЦАМА У ПЕНСИЛВАНИЈИ СЕ ПРЕДСТАВИО КАО ЛИДЕР КОЈИ ЗАСЛУЖУЈЕ НОБЕЛА ЗА МИР
  • „Косово и Србија су се убијали много година, једноставно су се убијали, не воле се, као Израелци и Палестинци. Ми тргујемо са обе стране, дакле имамо извјесну моћ. Рекао сам им, хајде да направимо споразум и створимо економски мир и мир уопште. Дошли су у моју канцеларију да потпишу. Спасили смо много живота“

ДОНАЛД Трамп је изјавио да су се лидери Србије и Косова грлили у Белој кући и да је било дивно видјети их, приликом постизања договора о нормализацији економских односа.

На предизборном скупу у савезној држави Пенсилванија, Трамп је поново говорио о свом посредовању између Србије и Косова, као и између Израела и арапских земаља, представљајући бирачима да доноси мир сукобљеним странама и критикујући водеће америчке медије јер о томе не извјештавају.

„Косово и Србија су се убијали много година, једноставно су се убијали, не воле се, као Израелци и Палестинци. Ми тргујемо са обе стране, дакле имамо извјесну моћ. Рекао сам им, хајде да направимо споразум и створимо економски мир и мир уопште. Дошли су у моју канцеларију да потпишу. Грлили су се, било је дивно видјети их. Спасили смо много живота“, казао је Трамп.

Прошле седмице, на предизборном скупу у Сјеверној Каролини, Трамп је такође рекао да је заслужио Нобелову награду за мир јер је успио да заустави „масовна убијања између Србије и Косова“.

„Сигуран сам да је сљедећа ствар Нобелова награда за мир. Заустављамо масовна убијања између Косова и Србије. Толико година су се убијали. Престаће да се убијају. Знате, они су то радили стотинама година, додуше под различитим именима“, рекао је Трамп 19. септембра.

Предсједник Србије Александар Вучић и премијер Косова Авдулах Хоти обавезали су се 4. септембра у Бијелој кући на нормализацију економских односа.

Због постизања тог договора, посланик у парламенту Шведске Магнус Јакобсон номиновао је владе САД, Србије и Косова за Нобелову награду за мир наредне године.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар