Glavno Svijet

Tramp: U Beloj kući su se zagrlili lideri Srbije i Kosova* – bilo je to divno vidjeti

I SVOJIM PRISTALICAMA U PENSILVANIJI SE PREDSTAVIO KAO LIDER KOJI ZASLUŽUJE NOBELA ZA MIR
  • „Kosovo i Srbija su se ubijali mnogo godina, jednostavno su se ubijali, ne vole se, kao Izraelci i Palestinci. Mi trgujemo sa obe strane, dakle imamo izvjesnu moć. Rekao sam im, hajde da napravimo sporazum i stvorimo ekonomski mir i mir uopšte. Došli su u moju kancelariju da potpišu. Spasili smo mnogo života“

DONALD Tramp je izjavio da su se lideri Srbije i Kosova grlili u Beloj kući i da je bilo divno vidjeti ih, prilikom postizanja dogovora o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Na predizbornom skupu u saveznoj državi Pensilvanija, Tramp je ponovo govorio o svom posredovanju između Srbije i Kosova, kao i između Izraela i arapskih zemalja, predstavljajući biračima da donosi mir sukobljenim stranama i kritikujući vodeće američke medije jer o tome ne izvještavaju.

„Kosovo i Srbija su se ubijali mnogo godina, jednostavno su se ubijali, ne vole se, kao Izraelci i Palestinci. Mi trgujemo sa obe strane, dakle imamo izvjesnu moć. Rekao sam im, hajde da napravimo sporazum i stvorimo ekonomski mir i mir uopšte. Došli su u moju kancelariju da potpišu. Grlili su se, bilo je divno vidjeti ih. Spasili smo mnogo života“, kazao je Tramp.

Prošle sedmice, na predizbornom skupu u Sjevernoj Karolini, Tramp je takođe rekao da je zaslužio Nobelovu nagradu za mir jer je uspio da zaustavi „masovna ubijanja između Srbije i Kosova“.

„Siguran sam da je sljedeća stvar Nobelova nagrada za mir. Zaustavljamo masovna ubijanja između Kosova i Srbije. Toliko godina su se ubijali. Prestaće da se ubijaju. Znate, oni su to radili stotinama godina, doduše pod različitim imenima“, rekao je Tramp 19. septembra.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti obavezali su se 4. septembra u Bijeloj kući na normalizaciju ekonomskih odnosa.

Zbog postizanja tog dogovora, poslanik u parlamentu Švedske Magnus Jakobson nominovao je vlade SAD, Srbije i Kosova za Nobelovu nagradu za mir naredne godine.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar