Главно РС и матица

Туристичка понуда шест градова Српске представљена у граду кнеза Лазара

ТРАДЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ“ – ДВА ДАНА У КРУШЕВЦУ
  • У Крушевачком позоришту играна представа бијељинског позоришта „Семберија“ под називом „Комедија ометена у развоју“

МАНИФЕСТАЦИЈА „Дани Српске у Србији“ у Крушевцу је почела посјетом директорки туристичких организација Бијељине и Крушевца и представница Представништва Републике Српске у Србији штанду на којем се на Тргу глумаца промовишу туристичке понуде Републике Српске.

Директорка Туристичке организације Крушевца Сузана Милосављевић је, послије разгледања штанда туристичке понуде Републике Српске, рекла да је велико задовољство што су Туристичка организација Републике Српске и Туристичка организација Бијељине данас у Крушевцу, јер је то прилика да размјенимо искуства и да наши посјете Републику Српску, као и да гости из Републике Српске дођу у Крушевац.

Јасмина Абдулахагић, директор Туристичке организације Бијељина је приликом обиласка штанда рекла да су представљене турстичке понуде шест градова из Републике Српске – да сваки град има своје брошуре и остали пропагадни материјал.

Услиједио је састанак у градској управи Крушевца са помоћником градоначелника Јеленом Тодоровић, помоћником градоначелника за пољопривреду Марком Кнежевићем и Сузаном Милосављевић.

У делегацији Представништва и града Бијељина су били Татјана Дувњак и Јелен Кусмук, самостални стручни сарадници у Представништву, Јасмина Абдулахагић директор ТО Бијељина и сарадник у ТО Цвијетин Вилотић. 

Након уводних обраћања Јелене Тодоровић,Татјане Дувњак и Јелене Кусмук – представници двије туристичке организације су у директном разговору размијенили искуства и договорили унапређење сарадње у наредном периоду.

Дувњак и Кусмук захвалиле су домаћинима на гостопримству и укратко представили програм овогодишње манифестације „Дани Српске у Србији“ у оквиру које је и представљање туристичке понуде и посебно нагласиле акцију унапређења сарадње градова и општина Републике Српске и Србије.

Овај дио програма у Kрушевцу завршен је обиласком Мозаик-сале у згради градског здања која је заиста јединствена у својој умјетничкој врсти и обиласком Крушевца.

Програм манифестације „Дани Српске у Србији“ завршен је у Крушевачком позоришту гдје је од 20 сати играна представа бијељинског позоришта „Семберија“ под називом „Комедија ометена у развоју“ за коју је текст написао Миливоје Млађеновић, по мотивима Раблеовог сатиричног романа „Гаргантуа и Пантагруел“.

Играли су: Иван Петровић, Вања Кртолина, Ненад Благојевић, Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Марија Новаковић и Душан Ранковић, глумци из чак пет академија из региона.

Режисер представе је Душан Тузланчић.

Промоција туристичке понуде Републике Српске у Крушевцу на платоу на Тргу глумаца биће настављена и 24. септембра – до 19 сати,

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар