Главно Федерација/БиХ

Турковић позвала Иванцова да објасни своју изјаву о НАТО

СМЕТА ЈОЈ ШТО ЈЕ РУСКИ АМБАСАДОР РЕКАО ДА АЛИЈАНСА НЕ ДОПРИНОСИ СТАБИЛНОСТИ НА БАЛКАНУ

МИНИСТАРКА иностраних послова БиХ Бисера Турковић позвала је амбасадора Руске Федерације у БиХ Петра Иванцова у просторије Министарства иностраних послова БиХ поводом његове изјаве о путу БиХ ка НАТО.

Амбасадор Иванцов је изјавио да Руска Федерација подржава суверенитет, територијални интегритет и независност Босне и Херцеговине, те равноправност њена три конститутивна народа. Поновио је став да Босна и Херцеговина, као суверена и међународно призната држава, има право да сама одлучи коме ће се придружити и да је та одлука искључиво у надлежности Босне и Херцеговине и њених народа и грађана.

Нагласио је став Руске Федерације да жели да на Балкану има стабилизирајућу улогу, али и да вјерује да НАТО војни блок не доприноси миру и стабилности на Балкану“, саопштено је.

Турковић је истакла да су и до сада политички лидери БиХ све одлуке које се тичу спољне политике доносили консензусом, мада то увијек није било лако. Истакла је да је и Програм реформи, који је послан у НАТО, усаглашен на исти начин.

Изразила је увјерење да је Руска Федерација пријатељ Босне и Херцеговине, те истакла да очекује да ће сви пријатељи у будућности поштовати одлуке које донесу народи и грађани БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар