Главно Федерација/БиХ

Тужилаштво БиХ тражило једномјесечни притвор за Мехмедагића, Суд БиХ – спустио рампу

ТУЖИЛАЦ ЧАВКА: БИО ЈЕ У АНТАЛИЈИ СА СВЈЕДОКОМ КОЈЕМ СЕ НИЈЕ СМИО ПРИБЛИЖАВАТИ
  • У Анталији су били десет дана. Истим летом су отпутовали и вратили се. Авион којим су ишли дуг је 37 метара. Гранични прелаз су прешли у размаку од једне минуте

СУД БиХ одбио је приједлог Тужилаштва БиХ да се директору Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) Осману Мехмедагићу одреди једномјесечни притвор због тога што је прекршио мјере забране састајући се са свједоком Тужилаштва Асимом Сарајлићем са којим је 21. јула заједно отпутовао у Анталију, сазнаје Срна у Суду БиХ.

У Суду БиХ у петак, 10. септембра је одржано рочиште Мехмедагићу о приједлогу Тужилаштва БиХ о опозиву мјере забране и одређиванју једномјесечног притвора.

Тужилац Тужилаштва БиХ Олег Чавка рекао је на рочишту да су, према подацима Граничне полиције БиХ, Мехмедагић и Сарајлић 21. јула заједно отпутовали авионом у Анталију, а да према мјерама забране, осумњичени се не смије свједоку приближавати на удаљеност мању од 50 метара.

У Анталији су били десет дана и истим летом су се вратили.

Сарајлић је свједок у истрази која се води против Мехмедагића због злоупотребе положаја и кривотворења службене исправе.

Чавка је навео да је Тужилаштво затражило даље провјере и да је од Граничне полиције БиХ добило податке да су Мехмедагић и његова супруга, само пет дана након одређивања мјера, отпутовали у Анталију са Сарајлићем.

„У Анталији су били десет дана. Истим летом су отпутовали и вратили се. Авион којим су ишли дуг је 37 метара. Гранични прелаз су прешли у размаку од једне минуте“, образложио је Чавка.

Он је додао да Мехмедагић није обавијестио Тужилаштво БиХ о свадби кћерке лидера СДА Бакира Изетбеговића на којој је био са Сарајлићем, као ни о путовању, иако је то наведено у мјерама забране.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар