Главно РС и матица

У Београду због епидемије вируса корона проглашена ванредна ситуација

ВЛАДА СРБИЈЕ НА ДВИЈЕ НЕДЈЕЉЕ ОГРАНИЧИЛА РАД СВИХ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА И НОЋНИХ КЛУБОВА
  • Ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара, обавезно у свим затвореним просторима, без изузетка. Такође, у јавном градском, приградскоми међуградском превозу
  • Забрањена окупљања на јавним мјестима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи

ВЛАДА Србије донела је нове мјере у циљу спречавања ширења корона вируса у Београду, а њима је ограничен рад угоститељских објеката и окупљање људи и прописано обавезно ношење заштитних маски.

У саопштењу се наводи да се ограничава рад свих угоститељских објеката и ноћних клубова, без изузетка, од 23.00 часова до 6.00 часова наредног дана.

У свим затвореним просторима, без изузетка, обавезно је ношење заштитних маски, уз поштовање физичке дистанце од 1,5 метара.

Такође, обавезно је ношење заштитних маски у јавном градском и приградском превозу и у међуградском превозу, додаје се у саопштењу.

За непоштовање мјере обавезног ношења заштитне маске у јавном превозу или у затвореном простору, прописана је казна у износу од 5.000 динара за свакога ко буде кршио ову мјеру.

Влада је такође донела одлуку да се забрањују окупљања на јавним местима у затвореном простору за више од 100 људи, а на отвореном простору за више од 500 људи.

Приликом било каквих окупљања на затвореном или отвореном простору неопходно је поштовати физичку дистанцу од 1,5 метара.

Све мјере за Град Београд важе наредне двије седмице, односно до 18. јула.

„Влада Србије још једном апелује на све грађане да поштују мере и препоруке, понашају се одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу својих најближих“, наглашено је у саопштењу.

Замјеник градоначелника Београда Горан Весић саопштио је да је данас проглашена ванредна ситуација у главном граду због епидемије корона вируса.

Весић је за Пинк рекао да то значи да ће Влада Србије моћи да доноси одлуке о мјерама за борбу против епидемије на територији главног града.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар