Главно РС и матица

У Источном Сарајеву застава Републике Српске дуга 527 метара

ЋОСИЋ: РАЗВИЈАЊУ ЗАСТАВЕ ПРИСУСТВОВАЛО ЈЕ 10.000 ЉУДИ ИЗ САРАЈЕВСКО-РОМАНИЈСКЕ РЕГИЈЕ
  • Љубиша ЋОСИЋ: „И ово је показатељ колико народ воли своју општину, своју Републику Српске. Она се воли највише тамо гдје је и створена, а то је на Палама и у Српском Сарајеву

ЗАСТАВА Републике Српске дуга 527 метара развијена је данас у Источном Новом Сарајеву у част 9. јануара – Дана Републике Српске.

Торбојка, коју су рукама развијали грађани, најдужа је застава Републике Српске у Европи. Њена ширина је четири метра и 60 сантиметара.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је данашњем развијању заставе присуствовало око 10.000 људи са простора Сарајевско-романијске регије.

“Тридесет година је довољан период да се покаже како се домовина воли од настанка, па и у годинама које слиједе. Република Српска ће имати континуитет свог развоја”, рекао је Ћосић.

Подсјетио је и на све који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату и на тај начин створили темеље Српске.

За данашње обиљежавање Дана Републике Српске у општини Источно Ново Сарајево, је рекао да је поред дефилеа у Бањалуци најмасовније окупљање поводом прославе рођендана Српске.

“Ово је показатељ колико народ воли своју општину, своју Републику Српске. Она се воли највише тамо гдје је и створена, а то је на Палама и у Српском Сарајеву”, рекао је Ћосић и додао да је сваки дио Републике Српске једнако значајан.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић подсјетио је да је данас и Дан те општине, те да је на величанствен начин обиљежен:   

“Тридесет година ми прослављамо слободу. Сигурно улазимо у историју с оволиким бројем људи који су дошли и развијеном заставом”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар